Na hře se začalo pracovat už v roce 2009 jako původním titulu, ale později byla hra přejmenována na True Crime: Hong Kong a mělo jít o pokračovatele známé série městských akcí. Vydavatel Activision Blizzard se však o dva roky později rozhodl kvůli problémům s vývojem a malým rozpočtem práce na hře ukončit. Práva na ní naštěstí koupil Square Enix, který nám konečně hru, nyní známou jako Sleeping Dogs, přináší. A my jsme rádi.

Fotogalerie
6 fotografií

Karate městská akce

Wei Shen není žádné ořezávátko a umí se pořádně ohánět. Díky povedenému bojovému systému, podobnému tomu z Batman: Arkham City, si poradí i s více protivníky najednou. Stačí se na jednoho zaměřit a pak pravou analogovou páčkou určovat směr útoku. Jakmile protivník zabliká, můžete zasadit protiútok, kombinovat údery v komba nebo si ho chytit pod krkem a dát mu pořádnou nakládačku.

V bitkách můžete použít i předměty jako páčidla, nebo nepřítele připraveného na doražení hodit třeba do koše s odpadky. V brutálnějším případě do drtiče. Ve Sleeping Dogs se dočkáte i honiček s nepřáteli, kdy budete přeskakovat stoly, auta a po chvíli se budete cítit jako mistr parkouru.

Sleeping Dogs mají skvělý bojový systém, která padne každému do ruky
Autor: Square Enix

Hrát budete na obě strany

Ke slovu přijdou i přestřelky, střelných zbraní je ve hře dostatek. Hra má i známý krycí systém a vykouknout můžete i z vozu za jízdy a pronásledované auto pokropit sprškou kulek. Z auta můžete dokonce za jízdy vyskočit a unést jiné, na které dopadnete. Sleeping Dogs ale nejsou jen o jízdě v autech, jako ve všech správných městských akcích se projedete i na motorkách a člunech.

Vaším hlavním úkolem bude plnění nejrůznějších misí, a to jak pro Triády, tak policii. Budete bojovat, honit zločince, vybírat výpalné pro mafii, sledovat dodavatele drog atd. Za úspěšné plnění misí budete získávat zkušenosti, které po naplnění levelů můžete proměnit ve vylepšení. Budete tak moci na chvíli zpomalit čas, odzbrojovat nepřátele, nebo získáte šperhák na kradení aut.

Jak jste na to s randěním?

Příběh Sleeping Dogs je velmi filmový a ve hře vystupuje i několik známých asijských herců jako Will Yun Lee, Lucy Liu, Kelly Hu nebo Robin Shou. Modely hlavních postav jsou detailní a působivé, řadoví občané a opakující se nepřátelé už tolik opravdu ne. Některé hongkongské ulice jsou poutavé, jiná prostředí působí zase pustým dojmem. Vozy by si také zasloužily opravdu více polygonů. Grafická stránka hry je rozporuplná, ale hra běží vždy naprosto plynule. Někdy občas narazíte na nějaký menší bug, ale to je vše.

U Sleeping Dogs se jen tak nudit nebudete, i když zabere alespoň 20 a více hodin, než hru dokončíte. Je v ní totiž spousta miniher, ať už jde o hackování kamer, zápasy kohoutů, módní oblékání, hraní mahjongu nebo dokonce balení žen. Sleeping Dogs je hrou, která se za věrnost odmění. Pokud máte rádi městské akce, neváhejte, vložte disk do mechaniky a vydejte se do Hongkongu!

 

Hodnocení Blesk.cz: 8/10

 

Plusy:

Poutavý příběh se zajímavými postavami

Hezky zpracovaný Hong Kong

Povedený bojový systém

Spousta misí a vedlejších miniher

Vydrží na dlouho

 

Minusy:

Někdy rozporuplná grafika

Občas nějaká menší chybka

 

Infobox

Datum vydání: 17. srpen 2012

Platformy: PlayStation 3, Xbox 360, PC

Cena: 1499 Kč (konzole), 999 Kč (PC)

Výrobce: United Front Games/Square Enix

Vydavatel: Square Enix

Distributor v ČR: Cenega

Jazyk: AJ