Hackeři z Anonymous stojí za počítačovými útoky na databáze NATO, firmy Sony nebo americké federální policie. Na videu, které vyvěsili na internet, varují před facebookem. Tvrdí, že facebook obchoduje s důvěrnými informacemi uživatelů. „Nepomůže vám ani přísnější nastavení vašeho soukromí, vaše data jsou v nebezpečí,“ hlásí zmutovaný hlas na videu.

Téměř dvouminutový zvukový záznam byl vypublikován 5. srpna. Do plánovaného pádu facebooku zbývaly přesně tři měsíce. „Zamyslete se a připravte se na den, který se zapíše do historie, 5. listopad 2011,“ anoncují hackeři.

„Tohle je náš svět. Existujeme bez národnosti, národnostních předsudků. Máme právo nebýt pod dohledem, sledováni, pronásledováni a zneužíváni pro něčí zisk. Máme právo nežít jako otroci,“ uzavírají hackeři ve videu.

Odborník na internet: Na 5. listopadu se těším

„Facebookem to neotřese, už má za sebou několik i několikadenních výpadků. Facebook se o své uživatele příliš nestará,“ uvedl Blesk.cz k plánovanému útoku na sociální síť odborník na internet Daniel Dočekal.

„Já sám osobně se na 5. listopad moc těším. Jsem zvědavý, co Anonymous vymyslí. Napadli už ledacos. Je možné, že našli nějakou chybu v bezpečnostním systému facebooku,“ uvažuje Dočekal.

Na twitteru i samotném facebooku, tedy na profilu skupiny Anonymous, jsou již stovky podpůrných zpráv od uživatelů sociálních sítí. "Hlavně smažte profil Justina Biebera, díky," zní jeden z nich.

Facebook v současnosti používá asi 750 milionů uživatelů po celé planetě. Žijeme ve facebookové éře. Čeká nás doba, kdy budeme říkat před facebookem, po facebooku?

Video
Video se připravuje ...

VIDEO: Hackerská skupina Anonymous zveřejnila video, ve kterém ohlašuje blížící se konec facebooku Youtube.com