A komu to v úterý večer nejvíce slušelo? Jednoznačně zpěvačce Cheryl Cole. A právě Cheryl Cole, která dorazila v sexy šatech, jež rafinovaně odhalovaly její záda, vyhlásila Rihannu coby vítězku kategorie nejlepší zahraniční zpěvačka. „Do téhle holky jsem zamilovaná,“ prohlásila se smíchem Cheryl, když vyhlašovala Rihannu.

Ta během večera několikrát změnila šaty. Na zahájení večera dorazila v nadýchaných modrých šatech od Diora, které za méně než 300 000 korun jistě nepořídila. Na jevišti pak zpívala v rudých minišatech, které pak strhla a songy ze své poslední desky Loud zpívala polonahá jen v černém prádlovém průsvitném korzetu. Když si pak šla pro cenu, završila svou malou módní přehlídku romantickými bílými šaty posetými červenými karafiáty. K její rudé kštici se hodily báječně.

Obrovský úspěch zaznamenala další zahraniční star. Kapela Arcade Fire přidala k sošce Grammy za nejlepší album roku také cenu z Londýna za nejlepší zahraniční desku roku a nejlepší zahraniční kapelu roku.

Cenu za objev roku a singl roku dostal zpěvák Tinie Tempah, který loni vydal své první album Disc-Overy. Nejlepší deskou roku se stalo album Sigh No More od folkrockových Mumford & Sons. Nejlepším zpěvákem Británie za loňský rok se stal rapper Plan B, nejlepší zpěvačkou pak byla vyhlášena folková zpěvačka Laura Marling. Cenu kritiky dostala popová zpěvačka Jessie J, která nyní vede britskou hitparádu s písničkou Price Tag.

Nejlepší skupinou se poprvé stali veteráni Take That, původně chlapecká vokální kapela založená v roce 1990, která se znovu dala dohromady před pěti lety a navazuje na své úspěchy z 90. let.

Fotogalerie
17 fotografií