Jackson vyrůstal v chudé rodině spolu s osmi sourozenci. Všichni už od dětství projevovali hudební talent a vystupovali s kapelou Jackson Five. Sólovou kariéru rozjel Michael, když mu bylo dvanáct, hudební superstar se z něj stala až v 80. letech. Prodal miliony desek a jeho nezaměnitelné taneční kreace dodnes napodobují tisícovky fanoušků.

Vzpomínalo se i v Praze

Už včera se v Praze uskutečnila vzpomínková akce, při které si fanoušci narozeniny svého idolu připomněli slavným tancem z klipu k písni Thriller. Oficiální příčinou zpěvákova úmrtí loni 25. června bylo selhání srdce. Z Jacksonova zabití byl obviněn jeho lékař Conrad Murray, který mu dával tlumicí léky. Doktor Murray však tento týden prohlásil, že zpěváka naopak nutil, aby s léky přestal. Vyšetřování stále probíhá, v Jacksonově rodině je ale pořádně živo.

Michaelova matka Katherine (80) podala žádost o rozvod se zpěvákovým otcem Joem (81). Pár už spolu pět let nežije, Katherine však nyní jako důvod rozvodu uvedla neustálé manželovo obviňování, že právě ona zavinila smrt jejich slavného syna. Katherine vychovává Michaelovy děti, které teď mají zcela jiné starosti. Prince Michael (13) a jeho sestra Paris (12) šli totiž včera poprvé do školy! Ostře sledované děti chodí do školy pro prominenty San Fernando Valley. Babičce údajně vadilo, že děti stále nemají žádné kamarády.

Fotogalerie
5 fotografií