Vladimír Dlouhý své soukromí vždy úzkostlivě tajil. Na veřejnosti se objevoval velmi málo, většinou po boku svého o deset let mladšího bratra Michala. Když se v roce 2001 seznámil s herečkou Petrou Jungmannovou, jeho život se radikálně změnil. Poznali se při natáčení televizního dramatu Jitky Němcové Den, kdy nevyšlo slunce. "Jiskřilo to mezi nimi od prvního dne natáčení. Všichni ze štábu jim to moc přáli, byli jeden pro druhého jako stvoření," vzpomínal na začátky vztahu jeden z členů natáčecího štábu.

Od té doby se spolu čas od času objevovali ve společnosti. V roce 2006 pak oznámili, že čekají přírůstek. A ne jeden! Narodila se jim rovnou dvojčátka. Štěstí to bylo o to větší, že Petra po miminku toužila mnoho let. Ačkoli se nikdy ani jeden z partnerů nechtěl ke svému soukromí vyjadřovat, v té době prožívali zřejmě nejkrásnější období.

Dlouhého nestřídmé pití, které podlamovalo čím dál víc jeho zdraví, jim ale rodinnou pohodu kazilo. Dlouhý po čtyřicítce prodělal infarkt, alkohol a cigarety mu ničily žaludek. Udělaly se mu žaludeční vředy, které opakovaně praskaly. Lékaři mu pak museli dokonce půlku žaludku odebrat. Nakonec se přidala rakovina. Nejprve žaludku, poté údajně i slinivky břišní.

Rodinu miloval, alkohol ale taky

Kvůli alkoholu se na čas rozešel také se svým bratrem. „On ho má strašně rád, ale už se nemohl dívat na to, jak chlastem ničí sebe i své nejbližší. Několikrát mu to důrazně řekl, ale nepomohlo to. Vláďa je strašně zabejčenej a má pocit, že jemu nikdo radit nebude,“ popsal tehdy rodinné spory jeden z kamarádů Michala.

Zdá se neuvěřitelné, kolik sil však Dlouhý v tomto stavu v sobě ještě našel, když měl vstoupit na jeviště nebo před kameru. Jeho příprava byla důkladná, výkony perfektní. Nikdy na sobě nedal nic zdát. Přestože mezi lidi se mu nikdy moc nechtělo, letos se se svou ženou i oběma syny ukázal v jednom pražském knihkupectví. Úsměvy na jejich tvářích trhají srdce. Kluci ztratili tátu, Petra svého muže….

Fotogalerie
5 fotografií