Heard byl podle informací webu TMZ v pátek nalezen mrtev v pokoji hotelu Palo Alto v Kalifornii. Jeho mrtvolu měl objevit kdosi ze zaměstnanců hotelové úklidové služby, řekl webu blízký zdroj rodiny.

Na místo byla okamžitě přivolána záchranka, jenže lékař už nemohl nic dělat a herce prohlásil za mrtvého. Do hotelu posléze dorazila i policie spolu s koronerem, aby úmrtí prošetřila. Příčina smrti zatím není známá.

S největší pravděpodobností se ale jednalo o zdravotní problémy. Podle TMZ totiž Heard ve středu podstoupil menší operaci zad a v hotelu zůstával, aby se tu zotavil. Před smrtí měl roztočený nový film a plánoval minimálně šest dalších snímků. Herec byl třikrát ženatý a zůstaly po něm tři děti.

Heard se nevyhnul ani problémům se zákonem, v roce 1991 byl zatčen a obviněn za napadení své bývalé partnerka Mellisy Leo (56), kterou podle Fox News zfackoval. V roce 1997 byl pak odsouzen za to, že bez povolení vstoupil do jejího domu v Baltimore.

John Heard měl na kontě řadu velkých i malých rolí, objevil se například ve filmech Případ Pelikán s Julií Roberts (49) a Denzelem Washingtonem (62) či Velký, v němž hlavní roli ztvárnil Tom Hanks (61). Zahrál si i v seriálech Útěk z vězení, Taková moderní rodinka či Krajní meze.

Nejvíce ho ale proslavila role Petera McCallistera, tedy tatínka Kevina v oblíbených filmech Sám doma 1 a 2, které jsou reprízovány snad každé Vánoce. Hlas mu v obou komediích v českém dabingu propůjčil Ladislav Frej (75).

VIDEO: Ladislav Frej v představení Šíleně smutná princezna: S čím má největší problém?

Video
Video se připravuje ...

Ladislav Frej v Šíleně smutné princezně: S čím má největší problém? Blesk TV

Fotogalerie
15 fotografií