Představitel slavného tělesně postiženého vědce Hawkinga Eddie Redmayne si odnesl cenu pro nejlepšího herce. V ženské kategorii putovala cena pro nejlepší herečku Julianne Mooreové, která ztvárnila ženu potýkající se s Alzheimerovou chorobou ve snímku Still Alice.

Hawking se slavnostního udílení cen osobně zúčastnil, a dokonce vyhlašoval cenu za nejlepší vizuální efekty, kterou získal film Interstellar. Film Chlapectví zabodoval také v kategorii ženský herecký výkon ve vedlejší roli. Získala ho Patricia Arquetteová.

Celkem pět ocenění, tedy ještě více než Chlapectví, posbírala komedie Grandhotel Budapešť, mimo jiné v kategoriích kostýmy, původní scénář a hudba. Film režiséra Wese Andersona měl 11 nominací, tedy víc než všechny ostatní nominované snímky.

Neúspěšný byl na vyhlašování cen BAFTA film Kód Enigmy. Drama o rozluštiteli nacistických kódů Alanu Turingovi šlo do klání o britské filmové ceny s devíti nominacemi a nakonec vyšlo zcela naprázdno.

Večer v londýnské Královské opeře moderoval herec Stephen Fry. Ceny BAFTA bývají považovány za signál, kdo by mohl získat prestižní ceny americké filmové akademie, Oscary.

Fotogalerie
8 fotografií