Vévoda a vévodkyně z Cambridge navázali na loňskou návštěvu královny Alžběty II., která před rokem poctila Wimbledon svou přítomností poprvé po 33 letech. Když se William s Kate objevili v královské lóži, vysloužili si ovace centrálního dvorce. Pro policii jejich návštěva znamenala přísnější dohled a tenistům možná mohl při zápasech vadit hluk helikoptéry, která kroužila nad All England Clubem.

"Kdybych věděl, že přijdou, tak bych se oholil. A omluvil jsem se jim, že jsem neučesaný a zpocený," smál se Murray po utkání. Už loni sledovala jeho zápas královna Alžběta II., které se cestou na kurt a do šaten podle pravidel uklonil. Nyní se uklánět nemusel, ale s Gasquetem tak učinili. "Přišlo to samo, neplánovali jsme to," uvedl.

Fotogalerie
6 fotografií

Kate se oblékla podle wimbledonské tradice do bílých šatů ke kolenům, William měl na sobě v horkém londýnském odpoledni modrý oblek s kravatou. Nad mladým párem seděla například šestinásobná wimbledonská vítězka Billie Jean King.

William a Kate už Wimbledon v minulosti navštívili. Princ ještě ve společnosti své matky princezny Diany a Kate jako tenisová fanynka byla prý v ochozech již několikrát. Letos poprvé zavítali na slavný turnaj společně a mohli zatleskat Murraymu, který usiluje o to stát se prvním britským vítězem dvouhry od triumfu Freda Perryho v roce 1936.