Fotografie pocházejí z doby krátce před a krátce po její nehodě.

Možnost, že by se zpěvačka ještě někdy postavila na nohy, lékaři po několika operacích zcela vyloučili. Marika Gombitová se na veřejnosti objevuje zcela výjimečně. Příznivci na ni ale nezapomněli a stále existuje její fanklub. Právě jeho členové objevili fotografie, které ještě nikdy nebyly publikovány. „Snímky jsme našli v soukromých archivech fotografů, kteří ji v té době fotili. Některé záběry byly jen na diapozitivech,“ popsala svoji mravenčí práci vedoucí fanklubu Marta Valentová. Ta je velmi vděčná všem, kteří vzácný materiál poskytli.

Některé snímky jsou naprosto unikátní. Jde mimo jiné o oficiální portréty tehdejších členů kapely Modus, jimiž vedle Mariky byli Meky Žbirka, Laco Lučenič nebo Janko Lehotský. Jeden z nejvzácnějších snímků zachycuje návštěvu Karla Gotta a Jitky Zelenkové u Mariky doma, v bytě na sídlišti Petržalka v roce 1982. Přijeli tenkrát Gombitovou podpořit, protože byla deprimovaná z toho, že ji nechtěli pustit na festival Bratislavská lyra. Specifickou atmosféru mají i snímky Mariky s jejími nejbližšími spolupracovníky Kamilem Peterajem, Mariánem Vargou a Pavlem Hammelem nebo fotka, kde zpěvačka drží v náručí svého oblíbeného psíka Pima.

Fotogalerie
5 fotografií

Kdo je Marika Gombitová

Slovenská zpěvačka odstartovala svoji kariéru v roce 1976 se skupinou Modus. Prvního velkého úspěchu dosáhla o dva roky později se skladbou Studentská láska, s níž zvítězila v soutěži Bratislavská lyra. O rok později byla ve stejné soutěži druhá s duetem Tajemství her, který nazpívala s Jankem Lehotským.

S písničkami Vyznání a Chci se s tebou dělit uspěla na hudebním festivalu v Sopotech. S Miro Žbirkou natočila duet V slepých uličkách a ztvárnila hlavní roli ve filmovém muzikálu Neberte nám princeznu. Po osudové autohavárii v roce 1980 se ještě několikrát vrátila na pódia, natočila desky i nové písničky. V posledních letech se ale stáhla do ústraní. Přesto je stále na předních místech slovenských anket, jako je Slávik Slovenska.