Josef Rychtář je všeobecně známý svou touhou po pozornosti, zviditelnil se po boku své manželky Ivety Bartošové a po její smrti si chtěl naposledy užít slávu a dělal pro to psí kusy – poskytoval rozhovory, plánoval velkolepý pohřeb, popral se se Zdeňkem Macurou i dalším fanouškem.

Nyní se na něj ale provalily i hříchy z dětství! Spolužák z říčanského gymnázia na Josefa Rychtáře prozradil, že rváč to byl již od dětství. „Propadl k nám v roce 1971 v šesté třídě. Projevoval se tak, jak se starší kluci projevujou, snažil se na nás uplatňovat svou sílu,“ řekl televizi Nova bývalý spolužák.

Jednou ale tvrdě narazil a to když si vybral nesprávný cíl pro své útoky. „Když si ale vybral z naší třídy toho nejslabšího chlapce, kolektivně jsme se jako třída zvedli, zahnali ho do kouta a tam ho zřezali jak psa,“ přiznal dál. „Od té chvíle se choval celkem slušně.Za svým jednáním tehdy si ale stojí. „Potřeboval to jako koza drbání. Bohužel jsme mu ale zlomili ruku,“ dodal ještě.

Po třech letech, v 8. třídě, z gymnázia raději odešel. „Vždy si vybíral lidi, které se mu nebyli schopni bránit.  Ty napadal jak fyzicky, tak verbálně,“ zakončil své vzpomínání spolužák.

Očividně ani po špatné zkušenosti z dětství své chování nezměnil, což bylo a je vidět v jeho jednání i častých potyčkách s ostatními lidmi.