Královská rodina v pondělí uveřejnila tři oficiální snímky ze svatby Harryho a Meghan. Je z nich ovšem cítit absolutně jiná atmosféra než z obdobných fotek z veselky Williama (35) a vévodkyně Kate (26).

Vcelku podobně jsou koncipovány snímky, na nichž jsou novomanželské páry zachycené s družičkami a mládenci. Zřejmě proto, že děti jsou nevyzpytatelné a nemá cenu je nutit do složitých póz. Na obou fotkách tak některé z nich sedí na zemi a jiné stojí, přičemž uprostřed má své místo nevěsta s ženichem.

Oficiální portrét Williama a Kate s jejich družičkami a mládenci
Autor: profimedia.cz, archiv

Zatímco William a Kate ale sedí přímo vedle sebe, Harry je na druhém snímku lehce za Meghan a zezadu ji objímá jednou rukou. Působí tak víc uvolněně a budí dojem, jako by prostě jen právě dosedl.

Oficiální portrét svatebčanů s družičkami a mládenci
Autor: The Royal Family

Co se týče větší uvolněnosti, je propast mezi oběma svatbami patrnější na fotce, kde je i královská rodina. V roce 2011 si Hugo Burnand zkrátka všechny postavil úhledně do dvou řad, tedy s výjimkou královny Alžběty II. (92) a prince Philipa (96), které s ohledem na jejich věk nechal sedět.

Oficiální portrét královské rodiny ze svatby Williama a Kate
Autor: profimedia.cz, archiv

Posadit se ostatně mohli i v případě letošní svatby, ovšem kromě nich tentokráte na židli usadili i vévodkyni Kate, která sotva před měsícem porodila třetího potomka. Toho na svatbu nevzala, zato staršího George (4) měla na fotce po svém boku a Charlotte (3) dokonce přímo v náručí.

Fotogalerie: Uniklo ze svatebního mejdanu Harryho s…
189 fotografií

Fotograf Alexi Lubomirski, kterého si zvolili Harry a Meghan, zkrátka vsadil na trochu jiný styl a v jeho podání tak královská rodina a novomanželé působí spíše jako opravdový rodinný hlouček a zdá se, jako by měl k sobě blízko. Nejsou to jen naškrobené figurky postavené vedle sebe. K tomu ale dopomáhá i komornější atmosféra prostorů – Windsor oproti majestátnímu Westminsterskému opatství, kde se brali William a Kate.

Oficiální portrét svatebčanů s družičkami a mládenci
Autor: The Royal Family

Do třetice pak portrét samotných novomanželů. Dvojice, která letos slaví 7. výročí od svatby a má spolu již tři děti, stojí vedle sebe a jen jsou do sebe decentně zavěšeni.

Oficiální portrét novomanželů Williama a Kate
Autor: profimedia.cz, archiv

Naproti tomu čerstvě zamilované hrdličky zvolili naprosto odlišný přístup. Místo tradiční pózy si raději Harry sedl na schod a nechal Meghan, aby se usadila přímo k němu. Mohl ji tak zase jednou rukou objímat, ale hlavně na sebe byli pevně přitisknutí. Nevěsta se pak dokonce vůbec nedívala do objektivu, a tak výsledek působí jako roztomilá momentka.

Oficiální fotky Harryho a Meghan po svatbě
Autor: facebook.cz

VIDEO: Harryho Meghan má štěstí: Před 80 lety by ke dvoru nesměla!

Video
Video se připravuje ...

Harryho Meghan má štěstí: Před 80 lety by ke dvoru nesměla! Redakce Blesk, Reuters

Fotogalerie
161 fotografií