Psal se rok 2014, kdy princ Harry se svou tehdejší partnerkou, herečkou Cressidou Bonas (29), odletěl soukromým speciálem lyžovat do Kazachstánu. Po jejich výletu do hor se vyrojila řada pochybností o tom, kdo ho vlastně financoval. Užili si totiž mimo jiné kazašského vládního vrtulníku na heliskiing, tedy způsob lyžování, během něhož se místo vleku využívá helikoptéra. 

Britský list Daily Mail v té době napsal, že celý výlet měl platit tehdy ještě přítel Maxové, od roku 2016 manžel – turecký podnikatel a developer Burak Oymen (44). Ten je synem tureckého politika a spoluzakladatele developerů komerčních nemovitostí Capital Partners. 

Šašlik na horách

Oymen a jeho obchodní partner Serzhan Zhumasho, který má podle britských médií úzké vazby s kontroverzním kazašským prezidentem Nursultanem Nazarbajevem (77), vlastní místní lyžařské středisko Shymbulak. Právě v něm britský princ s dřívější láskou trávil několik dní. A spolu s nimi byla v dříve vyhlášeném sovětském lyžařském středisku také Oymenova partnerka Tereza Maxová

Šašlik ve 3500 m. n. m.,“ napsala tehdy modelka k fotce z výletu, kde si dávali druh kebabu. Zpětně se k němu ale vyjadřovat nechce. „Nezlobte se, nebudu mluvit o žádných věcech ze svého soukromí,“ řekla včera do telefonu po návratu ze svatby. „Akorát jsme přiletěli do Turecka, jsme tady s celou rodinou,“ dodala pouze. 

Ochránci práv

Proti výletu britského prince do Kazachstánu vystoupila v roce 2014 organizace Amnesty International. Podle ní udělal chybu, že cestoval do země, ve které jsou porušována lidská práva. Kensingtonský palác odmítl jakkoli Harryho soukromý výlet komentovat. 

Přikrývky z kůže

*Do Kazachstánu přicestovala výprava soukromým letadlem s koženými sedadly, ve kterých si všichni dopřávali skleničky šampaňského.

*Během pobytu v kazašských horách měla skupinka v čele s princem Harrym k dispozici přikrývky z kůže.

*Členy výpravy byli také uznávaný polárník Inge Solheim (46) s manželkou Annou (37). Harry s nimi už dříve byl na severním pólu! 

Tři Češky mezi svatebčany

Kromě modelky se na svatbě blýskla další Češka, výživová poradkyně Gabriela Peacock, které dělal společnost zpěvák James Blunt s partnerkou. 

Princezna Marie Kristina se narodila v Karlových Varech a už 40 let je provdaná za prince Michaela z Kentu, je vnuk krále Jiřího V. a královny Marie. 

 CELÝ ZÁZNAM: Svatba Harryho a Meghan očima Františky Čížkové! Jak se kdo oblékl? 

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Svatba Harryho a Meghan očima Františky Čížkové! Jak se kdo oblékl? Redakce Blesk, Reuter

 

Video
Video se připravuje ...

Kam jedou? Princ Harry a jeho Meghan po svatbě naskočili do luxusního jaguáru! Reuters

 

Fotogalerie
70 fotografií