Během obřadu v kapli sv. Jiří zůstala jedna židle volná, a to ta nejblíže k nevěstě, po pravici svědka, prince Williama (35).

Mnozí se dojímali, že to byla upomínka na zesnulou Dianu. „Svatba jde dál a já pořád brečím – zvláště když vidím prázdnou židli pro Dianu,“ tweetovali mnozí z královských fanoušků. „Právě čtu, že Harry nechal na obřadě prázdnou židli na Dianinu počest, nemůžu přestat bulet...“ přiznávali jiní.

Plané dojetí

Ale chyba lávky! Někdy se to sice tak na svatbách dělá, ale to obvykle prázdnou židli zdobí portrét nebo květiny dotyčného.

Tentokrát šlo ale čistě o věc královského protokolu. Ženichova babička Alžběta II. byla totiž usazena až v druhé řadě. „Kaple sv. Jiří je soukromou kaplí královny a pro ni toto místo není pohodlné,“ vysvětluje sloupkař Daily Mailu Richard Kay. „Zároveň podle protokolu před panovnicí nikdo nesmí sedět. A tak židle zůstala prázdná.“

Vzpomínek na princeznu Dianu ale přesto byla řada. Upomínaly na ni bílé růže v kapli, oblíbené pomněnky zapletené do nevěstiny kytice i čelenek družiček, stejně jako na závěr Dianina pohřbu (1997) všichni zpívali tradiční hymnus Veď mě, spasiteli (Guide Me O Thou Great Redeemer). Při něm pro změnu vlhly v sobotu oči Harrymu...

CELÝ ZÁZNAM: Svatba Harryho a Meghan očima Františky Čížkové! Jak se kdo oblékl?

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Svatba Harryho a Meghan očima Františky Čížkové! Jak se kdo oblékl? Redakce Blesk, Reuter

Fotogalerie: Svatba Harryho a Meghan: Sláva novomanželům!
433 fotografií

Video
Video se připravuje ...

Kam jedou? Princ Harry a jeho Meghan po svatbě naskočili do luxusního jaguáru! Reuters

Fotogalerie: Uniklo ze svatebního mejdanu Harryho s…
189 fotografií

Video
Video se připravuje ...

Tradice nade vše: Jak Harry a Meghan stráví předsvatební noc? Reuters

Fotogalerie
114 fotografií