Jen co se rozneslo, že má princ Harry novou známost, spustil se mediální kolotoč nebývalých rozměrů. Herečka Meghan Markle známá ze seriálu Kravaťáci se stala jednou z nejdiskutovanějších žen a tlak médií, veřejnosti a zájmu o její osobu se jí stal poněkud nepříjemným. Na to se snažil princ Harry v prohlášení poukázat zejména.

„Princ Harry se bojí o bezpečí slečny Markle a velmi ho mrzí, že ji nemůže ochránit. Není správné, že se slečna Markle stala kvůli jejich vztahu objektem bouře. On ví, že lidi budou říkat: 'To je cena, kterou musí zaplatit' nebo 'To je součást hry'. S tím on nesouhlasí. Není to totiž hra, ale její a jeho život,“ sdělil Kensingtonský palác.

Meghan Markle se stala středobodem vesmíru zejména urputných komentátorů, kteří se začali navážet do jejího afroamerického původu nebo řešit její předchozí vztahy. Harry v prohlášení také požádal, aby si dali všichni takoví lidé pauzu a spokojili se s tím, co jejich komentáře už stihly napáchat.

Meghan a Harry se údajně poprvé potkali v Torontu, kde to mezi nimi zajiskřilo, a od té doby už se od sebe nedokázali odloučit na příliš dlouho. „Tak šťastný jako teď už nebyl několik let,“ uvedl Harryho známý. Meghan navíc není žádnou pařmenkou, jak bychom mohli u Harryho předpokládat. Angažuje se také v humanitární činnosti a tím by mohla oslnit i Harryho babičku, královnu Alžbětu.

Fotogalerie
8 fotografií