V pátek měli civilní obřad a v sobotu slavnostní v postupimském chrámu nedaleko Berlína. V hlavním městě Německa oba pracují jako konzultanti. Ženich Georg vytáhl frak a cylindr a nevěsta Sophie si oblékla šaty od německého návrháře Wolfganga Joopa a na hlavu si nasadila diamantovou korunku, která se v její rodině dědí z generace na generaci.

Prapradědečkem prince George byl císař Vilém II., který do konce první světové války stál v čele Německa. Je formálně hlavou královského rodu Hohenzollernů. Sophiin rod má kořeny až v desátém století. Na sobotním obřadu skvostně jako britský královský pár Kate a William nevypadali, ale dalo by se říct, že jim to slušelo.

Příbuzní kazili dojem

To se bohužel nedá říct o jejich svatebčanech včetně členů rodin. Barevnými tunikami, kloboučky a saky chtěli asi svatbu oživit a zpestřit, ale kladného dojmu nedocílili. Vypadali jako z cirkusu.

Nicméně po svatbě se všichni, novomanželé kočárem, odebrali do nedalekého zámku Sanssouci, který si jaké své letní sídlo nechal v polovině 18. století zbudovat pruský král a ženichův prapředek Fridrich II. V rokokovém paláci se pak konala slavnostní večeře a bál.

Fotogalerie
23 fotografií