Jiří Kajínek měl během promítání filmu zamyšlený výraz. Scéna, kdy se jeho záběr prolínal s filmovým Kajínkem, mu dokonce do očí vehnala slzy. "Film je reálný, ale realita je ještě mnohem drsnější," vzkázal Kajínek čtenářům Blesk.cz.

Režiséra a producenta Petra Jákla, který film do věznice osobně přivezl, nechtěli nejdřív kvůli bezpečnostním opatřením na promítání vůbec pustit. Nakonec ho nechali jít na začátek a na konec filmu. Fotoaparát ale kvůli přísným předpisům musel nechat za branou. Vězeňská služba mu místo něj půjčila fotoaparát erární.

Z filmu byl Kajínek nadšený

Spolu s Jáklem a Kajínkem se na film v karvinské věznici dívalo dalších 15 vězňů. Sám Kajínek byl z filmu nadšený. "Jsem hrozně rád, že se mu náš film líbil. Rozhodně bych nechtěl být dneska v noci v Kajínkově kůži. Ty rány se filmem znovu otevřely a určitě o tom všem teď bude hodně přemýšlet," řekl pro Blesk.cz Petr Jákl.

Sám Jiří Kajínek, který byl na filmu návštěvníkem číslo 335007, si od filmu slibuje nové vyšetřování procesu. "Doufám, že ten příběh otevře lidem oči a případ se začne znovu řešit," řekl po promítání režiséru Jáklovi. Oba si měli hodně co povídat. Po filmu spolu mluvili celých patnáct minut.

Fotogalerie
7 fotografií