Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Odposlechy dávají Kajínkovi šanci!

Kajínkovi svitla další naděje...
Kajínkovi svitla další naděje...  (Autor: David Malík)
Autor: Veronika Pukačová, jos - 
11. srpna 2010
22:40

AUDIO: Doživotně odsouzený Jiří Kajínek (49) má možná šanci na osvobození. Podle výpovědi jednoho z bývalých policistů existují odposlechy, kde není o nejznámějším českém vězni Kajínkovi v souvislosti s objednanou vraždou ani slovo.

A týdeník Reflex na svém webu reflex.cz zveřejnil nahranou výpověď. Jestli staré odposlechy, o kterých bývalý policista z odposlouchávacího týmu hovoří, existují, není jasné. Podle něj se v nich uvádí, že existují nahrávky pražského podnikatele Antonína Vlasáka (který si údajně objednal zastrašení podnikatele Štefana Jandy, což vyústilo ve vraždy). V těchto odposleších však nikdy nepadlo Kajínkovo jméno.

Stojí za vraždami policisté?

Naopak prý naznačují, že za vraždami podnikatele Jandy, jeho bodyguarda Juliána Pokoše a pokusem o vraždu Vojtěcha Pokoše stojí policisté. „Byl jsem ten člověk, který to všechno slyšel, který měl na uších sluchátka. Byla v tom zapletená plzeňská krajská správa a zásahovka z Rokycan,“ říká mimo jiné na nahrávce expolicista.

Ten dvakrát zavolal Lukáši Charvátovi, který provozuje webové stránky na podporu Kajínka. Charvát si rozhovor nahrál a poskytl ho Kajínkově advokátce Kláře Slámové a pak podnikateli Phillipu Janýrovi. Právě on podal trestní oznámení a znovu spustil vyšetřování. Případem se nyní zabývá Inspekce Policie ČR.

Přežil jen Pokoš

Podle soudu, který poslal Kajínka na doživotí za mříže, zavraždil Kajínek majitele několika fitness klubů Štefana Jandu a jeho osobního strážce Juliána Pokoše. Střelbu přežil další bodyguard Vojtěch Pokoš. Kajínek v roce 2000 utekl z věznice Mírov a stal se na pět týdnů nejhledanějším člověkem v zemi.

karamelka ( 12. srpna 2010 22:45 )

starostove hlaste se! http://www.youtube.com/watch?v=21DYiTaizF8

9030 ( 12. srpna 2010 21:57 )

Určitě je to gauner první třídy, ale doufám, že ti větší gauneři, kteří v tom mají prsty budou sedět taky.

adam55 ( 12. srpna 2010 20:55 )

adam55 ( 12. srpna 2010 20:54 )

adam55 ( 12. srpna 2010 20:52 )

nexide, naprosto souhlasím, to je výstižný. Jenom v našem kocourkově se můžou různý jednozáviti zastávat takovýho lotra.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání