"Bylo to děsivé, rodiče jsou na pokraji zhroucení. Než se setmělo, byla voda po kolena, ale pak během chvilky vystoupala až po ramena a zdevastovala velkou část firmy a soukromého muzea," svěřila se Blesk.cz Olga, která okamžitě odjela do rodného městečka a zapojila se do odklízení vrstev bahna a poničených věcí.

"Voda zaplavila velkou část firmy zabývající se autodopravou a muzeum s automobilovými veterány. Nákladní auta a veterány jsem už odtáhli, teď vyklízíme kanceláře, dezinfikujeme a v podstatě počítáme škody. Ani ve snu by mne nenapadlo, že zrovna mou rodinu potká taková katastrofa," řekla Blesk.cz zpěvačka.

Do uklízení se zapojili všichni přátelé, příbuzní i spolupracovníci. "Moc ráda bych jim poděkovala. I antihrdinové jako Xindl X se dokáží zapojit, když jde do tuhého, stejně jako autokrosový závodník Martin Svoboda, který přivezl nejrůznější pomůcky," prozrazuje Lounová, jež se zpěvákem Xindlem X již nějakou dobu chodí a jejich společný hit Láska v housce ovládá česká rádia.

Povodeň zničila i rodiče Průšové

Podobný osud jako rodinu Lounové postihl i rodinu modelky Kateřiny Konvalinkové Průšové, která žije v Chrastavě na Liberecku.

"Rodinní přátelé přišli o střechu nad hlavou, o firmy. Táta zcela přišel o svoji firmu na kovovýrobu. Měl ji přímo vedle řeky Jeřice. Voda se tam stále drží, nemá kam odtéci. Čeká se na hasiče, aby ji začali odsávat," prozradila serveru Novinky.cz Průšová.

Miss ČR 2002 o víkendu odjela do rodné vísky, aby své rodině pomohla s odklízením škod.

Fotogalerie
10 fotografií