Rakoviny, cukrovka, mozkové příhody. Tím posledním, pro koho si přišla zubatá, byl představitel hospodského Vlasáka a vinaře Paroulka, jenž si zahrál ve všech třech sériích. Smutnou zprávu o jeho odchodu zveřejnila mluvčí Městského divadla v Brně. „S lítostí mi dovolte oznámit, že v neděli 6. května zemřel dlouholetý člen našeho divadla, herec Pavel Kunert,“ uvedla Lenka Pazourková.

Tím ale tragické zprávy pro všechny příznivce seriálu, který nyní každý pátek reprízuje Česká televize, neskončily. Na představitele tuláka v epizodě Ferda Mravenec  Jána Sedala zaútočil minulou sobotu na ulici 32letý muž. Herec skončil v umělém spánku. Incident se stal nad ránem před jeho oblíbeným nonstopem v Dvořákově ulici v centru Brna a od té doby bojuje ve Fakultní nemocnici u svaté Anny v Brně o život.

Video
Video se připravuje ...

Tragédie seriálové hvězdy: Oblíbený herec je po napadení v umělém spánku! Tereza Kühnelová

Tři nevinné duše

Za dobu 21 let od prvního odvysílaného dílu odešly kromě dvanácti herců a hereček i tři psí hvězdy. První dvě byly představitelé četnického psa Arga. Jeden vlčák dostal rakovinu, druhého ranila mrtvice. A nádor zabil i jezevčíka Kikinu, která byla seriálovým parťákem strážmistra Arazíma v podání Tomáše Töpfera (67) a ve skutečnosti čtyřnohým miláčkem režiséra Antonína Moskalyka (†75). „Měla taky zásluhu na výsledné podobě seriálu. Když měla natáčecí den, seděla mi na klíně a režírovala se mnou. A když se jí něco nelíbilo, tak to jednoduše nerežírovala,“ zavzpomínal ještě před smrtí Moskalyk, který o Kikinu ke konci natáčení druhé řady seriálu přišel. Zemřela na rakovinu.

 

PAVEL KUNERT (†88)

Úmrtí: 6. 5. 2018

Příčina smrti: není známá

Poslední rozloučení s hercem, který si zahrál ve všech sériích, se zatím ještě nekonalo. Je naplánované na úterý 15. května v 9.30 hodin v obřadní síni brněnského krematoria.

 

EVA GORČICOVÁ (†65)

 

Úmrtí: 22. 12. 2015

Příčina: není známá

Představitelka prostitutky Kachničky v dvojdílné epizodě Doktor Smrt, která byla manželkou Erika Parduse (†54) alias strážmistra Zahálky, svého milovaného muže přežila jen o čtyři roky.

ALEŠ JARÝ (†57)

Úmrtí: 4. 7. 2015

Příčina: mozková příhoda

Představitel štábního strážmistra Jirouška měl těžkou mozkovou příhodu již v roce 2008. Dlouho mu znemožňovala pracovat naplno, druhou mrtvici však již nepřežil.

ONDŘEJ MIKULÁŠEK (†61)

Úmrtí: 9. 8. 2014

Příčina: selhání srdce

Vrátný František Řepa zemřel podle zdrojů z jeho okolí na selhání srdce. Odchod herce, syna básníka Oldřicha a otce výborného divadelního režiséra Jana Mikuláška, zaskočil všechny.

MILOŠ KROČIL (†72)

Úmrtí: 28. 10. 2014

Příčina: náhlé úmrtí

Herec, který ztvárnil majora, byl od roku 1995 v Městském divadle Brno také ve funkci zástupce ředitele ve věcech uměleckých, a to až do roku 2004.

JAROSLAV DUFEK (†77)

Úmrtí: 30. 9. 2011

Příčina: vážná nemoc

Seriálový zemský velitel četnictva se od roku 1964 objevoval i v televizi a ve filmu, nicméně převládaly menší role. Naplno se Dufek prosazoval v rozhlase a dabingu.

KAREL JÁNSKÝ (†66)

Úmrtí: 12. 4. 2011

Příčina: rakovina

Brněnský herec a představitel plukovníka Kostrouna, který také propůjčil hlas J. R. Ewingovi ze seriálu Dallas, měl pohřeb jen v rodinném kruhu.

LADISLAV LAKOMÝ (†79)

Úmrtí: 11. 4. 2011

Příčina: rakovina

Pokladník Komyš vytvořil svou poslední roli v Městském divadle v Brně. Vzhledem ke zhoršujícímu se zdravotnímu stavu mu lékaři ke konci života zakázali hrát.

ERIK PARDUS (†54)

Úmrtí: 10. 5. 2011

Příčina: rakovina

Nezapomenutelný strážmistr Zahálka zemřel v nemocnici na rakovinu plic, kterou mu coby náruživému kuřákovi diagnostikovali půl roku před smrtí.

VĚRA GALATÍKOVÁ (†69)

Úmrtí: 21. 12. 2007

Příčina: rakovina

Matka Karličky Peřinové podlehla rakovině plic, se kterou bojovala pět let. Zemřela v kladenské nemocnici, kam se uchýlila, když už nemohla dýchat. Když umírala, manžel, herec Ladislav Frej (76), ji držel za ruku.

JIŘINA JELENSKÁ (†64)

Úmrtí: 27. 3. 2007

Příčina: cukrovka

Kuchařka Stela měla před smrtí víc než dva roky obrovské zdravotní potíže. Kvůli těžké cukrovce jí také amputovali nohu, kterou jí později museli ještě o další kus uříznout.

ANTONÍN MOSKALYK (†75)

Úmrtí: 27. 1. 2006

Příčina: rakovina

Režisér při natáčení třetí řady Četnických humoresek těžce onemocněl. Zemřel na následky rakoviny v brněnské Masarykově nemocnici. Za svou kariéru vytvořil asi dvacet televizních filmů a 450 inscenací a pořadů.

 

Fotogalerie
15 fotografií