Známá spisovatelka přiletěla do Prahy ve středu ráno a večer už zářila ve společnosti a představovala svou novou knihu Povídky na tělo, která je složená z příběhů, jež jsou inspirovány různými příhodami, které autorka odposlechla a nějak je domyslela či doplnila. Ze života s manželem Milošem prý ale nečerpala.

Ten nicméně zůstal v Americe, kde manželé léta žijí. „Manžel se má dobře, ale už se mu nikam nechce,“ vysvětlovala pro Blesk.cz Martina s tím, že je její muž si užívá, když může být jednou doma sám. „Dům je velikej, je tam prostor, kočky, psi, všechno úžasný,“ doplnila.

Přesto se mu prý po vlasti stýská, a tak alespoň ženu zaúkoloval, aby mu posílala hodně fotek. „Společných setkání, koho jsem viděla, co jsme jedli, fotím jídla z restaurací,“ přiznala Formanová s tím, že Milošovi nejvíc chybí krásy Prahy. Od její návštěvy režiséra legendárních snímků Přelet nad kukaččím hnízdem či Amadeus zřejmě odrazuje zejména dlouhé cestování, které by pro něj v jeho věku bylo jistě velmi únavné.

Prý se ale stále těší dobrému zdraví. „Zlobí ho nohy, ale on je úžasný v tom, že on si vůbec nestěžuje. Já mu říkám železný muž a on by měl dostat ten titul.“ Svá slova ostatně doložila i historkou. „Zvrtnul si nohu asi před půl rokem, tak jsme šli k doktorovi a ten říká: Tady to bolí?“ Jenže manžel prý odpověděl, že ne a situace se ještě několikrát opakovala.

Podle Formanové její manžel nereptá ani kvůli jiným věcem. Netrápí ho prý ani fakt, že svou milovanou profesi již zřejmě definitivně pověsil na hřebík. Nechybí mu šrumec při natáčení, na který byl léta zvyklý? „Já myslím, že ne. Vždycky to byl stres a hlavně já mám pocit, že on si tu kapitolu v sobě uzavřel,“ míní Martina, která se za svobodna jmenovala Zbořilová a kdysi randila dokonce i s Karlem Gottem (78).

VIDEO: Dříve se Forman do Česka vracel spolu se ženou. Jednou mu v tom ale zabránilo zranění. Jaké?

Video
Video se připravuje ...

S Martinou Formanovou měl do Česka přiletět i její manžel Miloš. Ale zranil se a zůstal doma. Jan Jedlička, hudba: Kevin MacLeod

Fotogalerie
57 fotografií