Interpretka písní Montiho čardáš či Tam za tou duhou obdržela od organizace Artes cenu Mistra zábavního umění v kategorii zpěvaček. Jak na předávání v Divadle u hasičů sama přiznala, velmi ji to potěšilo.

„Čím jsem starší a dostávám nějaká ocenění, tak z toho mívám větší a větší radost. Nezáleží na tom, jak jsou velká, ale vždycky mě potěší,“ usmívala se Pilarová. „Momentálně mám nos nahoru a všem přátelům a známým to oznámím ještě dřív, než si to přečtou v tisku,“ plánovala si.

Co ale prý na programu dne ještě rozhodně nemá, je konec kariéry a definitivní odchod do důchodu. Přitom by se jí nikdo nedivil, kdyby se cítila unavená. Vždyť i o čtyři roky mladší Marta Kubišová (74) už se rozhodla s vystupováním seknout a nedorazila dokonce ani na předávání cen, přestože byla letos uvedena do Síně slávy Artesu. Ocenění za ni proto převzal hudebník Václav Hybš (82).

Eva ale jejího příkladu následovat nehodlá a očividně stále hýří energií. „Víte, já razím tohle heslo – pročpak já bych měla přestat zpívat, když jsou mezi námi tací, kteří ani neměli se zpěvem nikdy začít,“ rýpla si do méně nadaných kolegů z branže, ovšem nikoho konkrétního nejmenovala.

V kategorii zpěváků si měl cenu odnést Karel Gott (78), který ovšem nedorazil, jelikož byl právě na cestě z Německa. Entertainerem (tzn. Bavičem – pozn. red.) roku byl zvolen Josef Dvořák (75), který přišel i s manželkou. V doprovodu ženy Dany přišel také Milan Drobný (72), který si odnesl zvláštní cenu za tvůrčí počin roku 2016.  

VIDEO: Eva Pilarová promluvila o svém boji s rakovinou.

Video
Video se připravuje ...

Eva Pilarová: Rakovina mi změnila pohled na život! Dávali mi rok a půl života! Petr Macek, Petr Soukup, Markéta Reinischová

 

 

Fotogalerie
44 fotografií