„Lavi – řítí se jak lavina, Lavi – génius i dilina,“ tento rým zná v této republice snad už každý. Internetový seriál Vyšehrad se totiž dostal přes monitory počítačů do většiny českých domácností. A s ním i jeho hlavní hrdina Julius Lavický, kterého ztvárňuje herec Jakub Štáfek.

Ten kvůli roli musel i změnit image. Odbarvili mu vršek hlavy na blond. A nejenom, že ho peroxid pálil na kůži, ale přidal se i další pocit. „Svádělo mě to hrát si na vygumovaného fotbalistu i v civilu. Přepadal mě těžko popsatelný pocit, že můžu všechno. Byl jsem najednou hlasitější, vulgárnější, fakt divné,“ vysvětlil Štáfek.

„Ten zájem je enormní,“ řekl mladý herec v rozhovoru pro Magazín MF Dnes s tím, že ho lidi zastavují na ulici několikrát denně a chtějí s ním mít fotku. Avšak v poslední době za to nemůže jeho role Matěje Jordána v Ulici, ale role Lavického.

Jelikož ho teď má veřejnost spíše za Laviho z Vyšehradu, je jasné, že se vymanil ze škatulky Toho Matěje z Ulice. Jenže jestli je dobře, že ho teď diváci vnímají spíš jako toho vypatlaného fotbalistu, tím si Štáfek není jistý. „V jedné škatuli jsem relativně dlouho byl a úplně bych asi nechtěl, aby ji na dalších deset let nahradila jiná,“ vysvětlil herec. 

LAVI VS. LIMBERSKÝ - PŘIPOMEŇTE SI DRSNOU INTERNETOVOU PŘESTŘELKU HERCE S FOTBALISTOU ZDE>>

Fotogalerie
12 fotografií