Policie na Karlovarsku zatím stále pátrá po muži, který se měl minulý týden pokusit o znásilnění cyklistky nedaleko obce Hřebečná. Napadená žena se násilníkovi ovšem ubránila a kousla ho přitom do prstu. Zapamatovala si část registrační značky jeho auta a do paměti se jí vryla také jeho podoba. Vše nahlásila a na základě jejího popisu strážci zákona vytvořili útočníkův identikit.

Po jeho zveřejnění ovšem vypukl poprask. Všichni v pachateli poznávali Shreka, který si z účasti v Big Brotherovi odnesl v srpnu 2005 tučnou výhru v hodnotě 10 milionů korun. „Víme o tom. Těch informací nám přišlo strašně moc a lidé skutečně tvrdili, že je to tenhle pán nebo že mu je velmi podobný,“ uvedla pro TN.cz krajská policejní mluvčí Kateřina Böhmová.

Ostatně i sám Šín měl co dělat, aby všem vysvětlil, že skutečně nejde o něj. „Celý včerejšek jsem nic jiného neřešil. A se mnou celá rodina. Pořád mi všichni volali a mají z toho legraci,“ svěřila se někdejší hvězda v rozhovoru pro TN.cz.

„Ale mně to vtipné nepřipadá, včera jsem se z toho klepal, nebylo mi to vůbec příjemné. Dneska už jsem se s tím trošku srovnal, ale vtipné mi to rozhodně nepřijde, pořád mě to rozčiluje,“ vysvětlil Šín s tím, že policie podle něj pochybila a místo identikitu ve skutečnosti jen ukradla jeho fotografii a mírně ji upravila. „Tu fotku pořídil Milan Pešek při soutěži Big Brother. Najdete ji běžně na internetu – když ji googlíte, je hned na začátku,“ míní.

Kvůli této své domněnce, kterou mu potvrdili i mnozí jeho známí, Šín zavolal na policii, aby fotku stáhli. „Nechci se soudit o nějaké peníze, to nemá smysl. Ale měli by to napravit, tu fotografii smazat ze systému a omluvit se,“ dodal pro TN.cz Shrek, který už o pohádkovou výhru ze soutěže dávno přišel. Díky spoustě bujarých večírků skončil o pár let později na mizině a živil se různými způsoby. Dokonce se neúspěšně pokoušel dostat i do nové řady Vyvolených.

Policisté ovšem nařčení ze zneužití jeho fotky odmítají. „Ten identikit se skládá na základě rozhovoru, nelze vzít cizí fotku místo identikitu. To není možné,“ řekla mluvčí Kateřina Böhmová a doplnila: „Ale může se stát, že je ten identikit někomu podobný. Pán má smůlu, že je zrovna podobný tomu identikitu. Není první ani poslední člověk, kterému se to stalo.“

Fotogalerie
8 fotografií