Dlouhý chodí léta ostříhaný na krátko. A tak všechny překvapilo, když se na premiéře divadelní hry Zabiják Joe objevil s natočenou patkou. "Právě pro Českou televizi natáčím cyklus Bohéma, kde hraji Zdeňka Štěpánka, který měl vlnité vlasy. Tak aby mi holky v maskérně nemusely každé ráno kulmovat vlasy, nechal jsem si na vlasy dát trvalou," svěřil se Blesk.cz herec, který se přišel podívat na své kolegy, protože v té samé hře hrál před víc jak deseti lety.

"Hrál jsem zabijáka Joe, kterého teď hraje Igor Chmela. Už tehdy na tu dobu to bylo dost odvážné a vulgární představení. Docela často se stávalo, že z představení odcházeli lidi," říká Michal. Tehdy s ním v představení hrály Veronika Žilková a Simona Stašová.

Dlouhý v Kalichu exceloval se svým zesnulým bratrem Vladimírem ve hře Chvála bláznovství. Hra byla po smrti Vladimíra stažena. "Už několikrát se uvažovalo, že se hra do Kalichu vrátí, ale ne se mnou. Brácha tady není a bez něj v ní hrát nebudu," tvrdí herec, kterého do divadla doprovodila manželka Zuzana.

Fotogalerie
10 fotografií