Krátce před polednem Josef Rychtář opět navštívil Okresní soud pro Prahu-východ, kam ho už tradičně doprovodil mladší syn Jan. Rychtář přes hodinu vypovídal u soudu a snažil se vysvětlit, proč porušil nařízený zákaz. „Necítím se vinen, že bych něco úmyslně mařil,“ řekl vdovec.

Před soud byla přivolána i policistka, která byla dvakrát u výjezdu za Rychtářem, když policii kontaktovala jeho exmanželka Darina Nová.

Ta se dostavila asi hodinu a půl po začátku líčení. „Vůbec jsem netušila, že je dnes nějaký soud. Nic mi nepřišlo. Až dnes mě soud kontaktoval, tak jsem přišla,“ svěřila se Blesk.cz Darina.

Vzápětí si soud vyslechl i její verzi, a sice, že Josef Rychtář se na pozemku vily Helenky, kde sídlí i jeho firma, pohyboval nepřetržitě a ve firmě přespával. „Když se tam pohyboval, měla jsem strach. Bála jsem se, že kdyby se něco stalo, nikdo mi nepomůže. Dělal si tam párty, na kterých si pouštěl písničky Ivety Bartošové,“ vypověděla Nová.

Během líčení vypovídalo ještě několik svědků, mezi nimiž byl i Rychtářův syn Jan. Ten u soudu potvrdil, že má lepší vztah s otcem než s matkou. Rychtářova advokátka chtěla předložit ještě další audio a video záznamy, ty však soudkyně odmítla, s tím, že už viděla a slyšela dost.

Josef Rychtář v závěrečné řeči znovu pronesl, že se necítí vinen. Myslel si totiž, že zákaz platí pouze pro pohyb v domě jako takovém. „S exmanželkou válku vést nechci,“ pronesl na úplný závěr.

Po téměř čtyřech hodinách líčení soud případ odložil na 29. září. Rychtář už ale teď ví, že se ho nezúčastní, jelikož další líčení připadá na den, kdy zemřela jeho manželka Iveta Bartošová.

 

Fotogalerie
7 fotografií