Dneska ta vlna solidarity je samozřejmě velké téma, třeba imigranti. Solidarita, nesolidarita, udržet si vlastní kulturu, nebo ne. Kde jsou vlastně ty hranice? Já myslím, že oba póly jsou špatně a něco mezi je správně. Ale jisté je, že děti nemohou za to, kde se narodí. Tečka. Vykřičník,“ vyjádřila se herečka na charitativní akci UNICEF, kde představila novou kolekci Dárků pro život, tedy předmětů, jejichž koupí lidé přispějí na zlepšení podmínek dětí v rozvojových zemích.

Jitka Čvančarová je známá svou touhou spasit všechny chudé a nemocné děti světa. O tom, jestli by přijala uprchlíky pod svá křídla, ale nemá úplně jasno. Alespoň se tedy snaží podpořit jejich děti. Dokonce si na akci nazula polobotky bez pat, které připomínají nejběžnější obuv v jejich rodných zemích.

Už v minulosti se Čvančarová vyjádřila na ožehavé téma, které zaznělo před prezidentskými volbami. Miloš Zeman se kdysi nechal slyšet, že knížata si užívala práva první noci, zatímco zemani, jako nižší šlechta, si právo museli tvrdě vydobýt. To herečku rozčílilo, Zeman podle ní v podstatě řekl, že zemanovci ženy znásilňovali. Dožadovala se pak jeho omluvy, té se ale nikdy nedočkala.

Fotogalerie
7 fotografií