Obrazy, na nichž jsou zachycení třeba Roman Vojtek, Roman Luknár, Hana Vagnerová či Lenka Zahradnická, si zhruba tři týdny (do 24.května) mohou lidé prohlédnout v brněnském Brabanderu.

Tamní výstavu Kerestešové, která Blesk.cz poskytla exkluzivní rozhovor, otevřel její kolega Jan A. Duchoslav.

Jak dlouho už fotografujete a kdy jste se vlastně k fotografování dostala?

K fotografování jsem se dostala při cestování do exotických destinací. Nechtěla jsem tam fotit památky, ale zajímaly mě oči, tváře a výrazy tamních obyvatel, které vypovídají o dané zemi víc než pamětihodnosti.

A kdy vznikl nápad na vytvoření vystavované série fotoobrazů Indigo a jak to dlouho trvalo, než jste je nafotila?

Napadlo mě to asi před dvěma lety. První fotka byl snímek kolegy Jiřího Ployhara, kdy jsem prožívala těžké období a potřebovala jsem vyjádřit svoji zlost, hněv i smutek. To byla pro mě jediná cesta, jak si zařvat. Jsem taky jenom člověk, který chce někdy brečet a někdy řvát.

Video
Video se připravuje ...

Herečka mluví o vzniku svých fotoobrazů Ondřej Požár

Dalo vám hodně práce přemluvit svého kolegu ze seriálu Vyprávěj Romana Vojtka, aby se nechal nalíčit a vyfotit jako Joker?

Každý z nafocených lidí se nechal zvěčnit bez problémů. Roman Vojtek byl s výsledkem spokojený, protože on je prostě Joker. Je to člověk, kterého znám od začátku natáčení Vyprávěj a byl mi vždycky oporou. On je smíšek a komik a zároveň jeho druhá půlka osobnosti je citlivá lidská bytost.

Jak moc náročné bylo natáčení seriálu Vyprávěj, kde jste jako postava Evy Dvořákové zestárla o víc než čtvrt století?

Natáčení seriálu je hodně náročné. Občas se objevují kritiky diváků k našemu nalíčení a make-upu, ovšem lidi si musí uvědomit, že to není hollywoodský film, ale seriál a tím pádem nadsázka. Za sebe můžu říct, že se snažíme, aby se diváci v seriálu našli a oživili si vzpomínku na tu dobu.

Víte už, kdy padne poslední klapka Vyprávěj?

Poslední natáčecí den je 9.května a končí to svatbou. A já si ještě jako Eva Dvořáková projdu těžkou nemocí.

Fotoobrazy vydraží přes e-mail

Andrea Kerestešová zaslouží obdiv. Příjemná a usměvavá Slovenka totiž přemluvila kolegy herce a herečky, aby jí v ateliéru v bytě zapózovali a nechali se od ní nalíčit, svázat provazy nebo popsat tvář i tělo cizími slovy.

Pak je nafotila a vyrobila originály. Ty se nyní draží v aukci přes e-mail 2012indigo@seznam.cz.

„Vybrané peníze pak smluvně věnuji Národnímu sdružení PKU a jiných metabolických chorob. A fotoobrazy osobně předám vydražitelům v Praze,“ upřesnila herečka.

Fotogalerie
15 fotografií