Já tomu říkám »čenichovky«. Pokud se soustředím na předvádění toho, co už má duše umí z předchozích životů, a odmítám, co se naučit má, dostávám do »čenichu«. Tím jsem násilně, ať chci nebo ne, směrován k naplňování svého životního úkolu,“ vysvětluje známý astrolog Milan Gelnar, který osobně poskytuje svoje služby každou středu odpoledne v pražském Slovanském domě. Co vyčetl z horoskopu českých hvězd?

Herečka a moderátorka Jitka Asterová (52): Dostatek peněz

Herečka a moderátorka Jitka Asterová
Autor: archiv Blesku, profimedia
Léta vychovávala dceru a syna úplně sama, takže to s jejím rodinným rozpočtem nebývalo vždycky valné. Perspektivní muži se jí zatím vyhýbají.

Jitka je kromě své přímočarosti a optimismu také člověk velmi citlivá. Na škodu ale může být, že je zřejmě tak trochu časovanou bombou. Přemíra ohnivé akční a dynamické energie spolu s velkou vodní citlivostí a vnímavostí v ní vyvolávají čas od času nekontrolovaný výbuch.

Úkol: Naučit se vytvářet hodnoty (vydělávat peníze, získávat majetek)  vlastními silami a to s využitím diplomacie a objektivního pohledu na věc. Vypadá to ale, že se Jitce bude dařit jen napůl.

Herečka Lenka Kořínková (56): Schopnost spolupráce

Herečka Lenka Kořínková
Autor: archiv Blesku, profimedia

Bojovala se závislostí na alkoholu i kily navíc. Ve vztazích se jí nikdy moc nedařilo. Před pár lety od ní utekl její o téměř generaci mladší manžel.   

Má sice sníženou schopnost orientovat se na věci materiální, praktické, pragmatické, o to více se pouští s elánem a nadšením do nejrůznějších aktivit, o nichž je přesvědčena, že jsou těmi jedinými správnými. Lenku ale více než cíl bude spíše zajímat cesta. I ona stejně jako Jitka má v sobě namixovanou silnou výbušnou směs, jež pokud je ventilovaná neřízeně, nadělá více škody, než užitku.

Úkol: Naučit se kolektivní tvořivosti, spolupráci s ostatními v rámci přátelství a přátelských vztahů a to optimistickým, přímočarým a na okolí se moc neohlížejícím způsobem. Je ale pravděpodobné, že to Lence příliš nepůjde.

Herečka Michaela Kuklová (42): Kariéra

První manželství s producentem Jiřím Pomeje se jí údajně rozpadlo kvůli jeho dluhům, druhý vztah s otcem syna Romana se rozpadl před pár měsíci. Prý proto, že nechtěla žít ve zlaté kleci...   

Přestože navenek vypadá velmi křehce, opak je pravdou. Na Míšu lze naložit velká břemena a ona to ustojí.

Cíl: Naučit se věcem kariéry a společenského postavení a to jednoznačným, akčním a dynamickým způsobem. Míše by se mělo dařit tak napůl, sama sobě totiž může stát často v cestě. Pomáhat by jí v tom měly ale příjmy, které z toho vyplynou.

Herec Jiří Pomeje (47): Rodinné zázemí

Herec a moderátor Jiří Pomeje
Autor: archiv Blesku, profimedia

Herec a moderátor v minulosti přišel o velké peníze a dodnes se to soudně řeší. Momentálně se ale také pomalu chystá potřetí do chomoutu.

Je silnou charismatickou osobností, která v sobě spojuje množství pozitivních i negativních vlastností. Jeho život bude hodně dynamický, střídat se v něm budou silné okamžiky pozitivní i negativní. Charakterizuje ho rozpor mezi tím, co říká a tím,co dělá.

Úkol: Měl by se totiž hlavně naučit věci domova, zázemí a rodiny a to za pomocí komunikace, intelektu, změn a pohybu. Nejspíš mu to nepůjde, protože podstata jeho osobnosti je zřetelně nastavena proti. Ale on si toho bude vědom.

Zpěvačka Iveta Bartošová (46): Samostatnost

Zpěvačka Iveta Bartošová
Autor: archiv Blesku, profimedia
Hroutí se, začíná znovu a tak stále dokola. Matka patnáctiletého syna ale zoufale touží hlavně po spokojeném, partnerském životě.

Je velmi citlivá, vnímavá, má tendenci zaujímat jednoznačné postoje a je jedno, zda pozitivní nebo opačné. jako houba do sebe nasává všechny energie, záměrně by proto měla oprostit se od lidí negativních a problémových. Obklopovat by se měla těmi veskrze pozitivními s optimistickým přístupem k životu.

Úkol: Naučit se samostatnosti, soběstačnosti, umění postarat se o sebe sama. A to klidně, pohodově až líně se zaměřením na umění, krásu a vychutnávání si života. Bohužel, pokud nepochopí, co je jejím karmickým úkolem, bude mít stále velké problémy. Dle horoskopu je totiž až příliš zaměřena na protipól – tedy na partnerství – chce být v manželství, nebo spojenectví za každou cenu. Pokud vědomě nepůjde za sebepoznáním, tak sama sobě zřejmě bude velkou záhadou.

Zpěvačka Lucie Bílá (46): Klid

Zpěvačka Lucie Bílá
Autor: archiv Blesku, profimedia

Navenek vypadá všechno idylicky. Lucii zpívá, vydělává a doma má už nějaký ten pátek obětavého, mladšího chlapíka. Jenže, nepracuje někdy až příliš?   

Horoskop Lucie je z astrologického hlediska takřka stejný jako horoskop Ivety Bartošové, jejich karmické životní úkoly se ale výrazně liší. 

Lucie by se měla naučit pracovat na své duši. To se obvykle daří prostřednictvím meditaci v klidu. Moc jí to ale nepůjde, je příliš zaměřena na práci pro druhé. Jenže pokud takový úkol nebývá naplňován, člověk je ke  klidu třeba pobytem v nemocnici!

Fotogalerie
7 fotografií