„To vám moc děkuji, a co mi nesete?“ zavtipkoval potěšeně Karel a pozval nás na snídani. „Začínám vlastně slavit s vámi. Co mohu nabídnout? Černý chléb se smetanou a kaviárem, nebo rakousko-uherské domácí tvarohové buchty s kávou a se smetanou?“ tázal se pohostinně Gott a ujal se k našemu úžasu role hospodyně.

Buchty, nebo kaviár?

Dokonce se pochlubil kuchyní, kde prý musí být vše po ruce. Kráječ na chleba vyjel ze šuplíku. Karel to s ním bravurně umí, chleba mazal místo másla smetanou a pokrýval silnou vrstvou kaviáru. „No, a musíte ochutnat i buchty. Ty osobně dělala paní Jandová,“ vyzval nás Karel.

Paní Jandová u Gotta dělala po 40 let hospodyni, ještě tedy za života Slavíkových rodičů, a Gott nemůže zapomenout na její kuchařské umění. „Nikdy na mě, když mám narozeniny, nezapomene, a peče. Dneska ráno mi Olda (Gottův řidič, pozn. redakce) přivezl ještě teplé buchty paní Jandové přikryté utěrkou. Provonělo to celý dům. Musíte ochutnat, jsou přímo senzační,“ pravil Slavík a jal se rozbalovat dárky.

Obraz, víno a sýry

Od Blesku dostal obraz se svou podobiznou, který za tmy fosforeskuje. „Jak je to malované?“ tázal se zvídavě Gott, který je krom zpěvu i Mistr štětce. Když dostal odpověď, radoval se: „Uhodl jsem, to jsem dobrý! A co je v té tašce?“ tázal se dál. „Červené víno a francouzský sýr, mírně zavánějící,“ zněla odpověď. „Aha, to mám moc rád. To znám od Vinnetoua,“ byl potěšen Karel a vzpomněl si, jak s Pierrem Bricem jel po německy mluvících zemích 42 koncertů.

„Když jsme večer měli po koncertě, těšili jsme se, že otevřeme červené a k tomu si dáme ty senzační sýry. Pierre je vozil z Paříže, kde žije. Německé sýry bez odéru mu nechutnaly,“ podotkl Karel.

Video
Video se připravuje ...

Šéfredaktor Blesku Pavel Šafr šel osobně poblahopřát Karlu Gottovi k narozeninám Jan Jedlička, Pavel Šafr

Přijďte na devadesátiny

Potom s šéfredaktorem Blesku dal řeč o vínech, především červených. Shodli se, že jim nejvíc chutnají ta z Toskánska. „Já pořádně oslavím až svoje devadesátiny. To budete koukat! Zítra budu mít jen pohodový den s rodinou. A dcery mě už dnes upozorňovaly, že chystají překvapení, tak se těším. Od fanoušků jsem dostal tisíce blahopřání, tak už teď vlastně opravdu slavím,“ podotkl Karel. Slavík s Bleskem posnídal na terase a pak se ještě chlubil jedinečným výhledem na Prahu.

Fotogalerie
11 fotografií