Když se natáčela závěrečná scéna pohádky O princezně Jasněnce a létajícím ševci, při níž stojí ústřední dvojice na osmdesátimetrové římse hradní věže, pořádně to s herečkou zamávalo. „Mít pod sebou takovou hloubku není nic příjemného. Fakt máte strach,“ svěřila se Blesku Michaela. Neobvyklé zážitky však vyhledávala i mimo kameru. „Na parkovišti pod hradem jsem se třeba naučila řídit autobus,“ zavzpomínala. To, že nemá řidičský průkaz a porušuje tak zákon, ale v roce 1987 nikdo neřešil.

Role Jasněnky, která kvůli lásce uteče ze zámku, skončí v zajetí u zlé čarodějnice a švec s létajícími perutěmi ji zachrání, se pro Kuklovou stala opravdu nezapomenutelným zážitkem.

„Když mě paní Růžičková fackovala, dost to bolelo. Stejně když kolegyně kopla do lebky na zemi a trefila mě s ní do hlavy,“ řekla Blesku. Z filmařských karambolů ale nejhůře vyšla krysa v hradní kobce. „Během scény, v níž jsem vězněna u čarodějnice, jsem si na ni omylem lehla. Že to nepřežila, mi řekli až později, protože to by mě úplně vyřídilo,“ směje se.

Přestože pro svůj půvab ztvárnila v životě mnoho dalších princezen, sama sebe považuje za dobrodruha. „Ačkoli nevlastním pilotní průkaz, ráda jsem létala letadlem,“ nechala se slyšet herečka. Po událostech v září 2001 se ale změnila pravidla a do kokpitu už nesmí. „Ani bych nechtěla. Jsem máma, a tak nemůžu riskovat,“ dodává.

Fotogalerie
30 fotografií