Na rozdíl od Elišky, která se hned v prvním díle vdá a společně s manželem Jindřichem čelí všemu zlu, zůstala Andrea Černá »na ocet«. Ve společnosti se objevuje v doprovodu hereckých kolegů a o osobním životě odmítá mluvit. „Chtěla bych mít pět dětí, ale zatím nemám žádné. Už jsem měla dávno začít,“ postěžovala si před časem.

Coby členka souboru plzeňského divadla tráví většinu času na cestách mezi Prahou a západočeskou metropolí. „Pendluji po dálnici D5 se svým věrným přítelem Henrym Fordem. Pro úplnost, to není chlap, ale auto,“ říká s hořkým smíchem. K důvodu, proč jí osud lásku odepřel, se ale vyjadřovat nechce. I na letošní svátky utekla před samotou do zahraničí. Přitom její vstup do života začal jako... inu pohádka.

Bylo jí teprve šestnáct

Nejvhodnější představitelku princezny ze mlejna hledal režisér Zdeněk Troška několik týdnů. Netušil že ji najde v prvním ročníku pražské konzervatoře. Andrea se v uměleckém světě teprve rozkoukávala, neměla zkušenosti s natáčením a nikdo ji neznal. I tak Troškovi padla do oka. „Kromě historek z televize jsem o natáčení nevěděla vůbec nic,“ přiznává.

Točení v jižních Čechách ale zdaleka nebylo tak idylické, jak to v pohádce vypadá. „V šest ráno jsem musela být v maskérně a běhat bosa po louce,“ svěřila se Černá. Co se nedaří v osobním životě, si ale vrchovatou měrou kompenzuje v práci, o kterou rozhodně nemá nouzi. „Nedávno byla premiéra Macbetha, kde má hlavní ženskou roli. Nejoblíbenější je však ve Zkrocení zlé ženy. Tam hraje Kateřinu,“ řekla Blesku mluvčí plzeňské scény Eva Ichová.

Fotogalerie
4 fotografie