Stavební parcela se nachází v úctyhodné výšce 2025 metrů nad mořem. Vzhledem ke komplikované dostupnosti místa musel být většina stavebních dílů i potřebného materiálu na vrchol dopravena vrtulníkem.

Projekty na horách představují pro architekty, statiky a designéry zvláštní výzvu. Musí brát v potaz nepříznivé podmínky jako je vítr, sníh, sesuvy půdy a členitý terén. Tvar přístřešku, barva i použité materiály tak nejen perfektně ladí s okolní krajinou, ale jsou plně funkční.

Stavba se skládá ze tří modulů. První je určen pro vstup, vybavení a přípravu jídla. Střední je vybaven lavičkami. Umožňuje odpočinek a zároveň je také místem pro sociální vyžití. Ve třetím jsou lůžka vyhrazená výhradně pro spánek. Z obou stran se návštěvníkům otevírá nádherný výhled do údolí Kamniška Bistrica a na severní straně Skuty a okolních hor.

„Navrhování interiéru vyžaduje skromnost, který je zcela podřízena funkčnosti. Minimální plocha poskytne přístřeší a ubytování. Vnější tvar a výběr materiálů je podmíněn extrémními podmínkami na vysočině,” vysvětluje architekt Spela Videčnik.

V současné době úkryt slouží k přenocování sportovců, zejména horolezců a cyklistů.