„Naše rozhodnutí nasadit snímek V peřině je dalším z mnoha našich letošních novátorských počinů a rozhodnutí,“ říká vedoucí programového oddělení Markéta Pášmová a dodává: „totiž film V peřině nejenže letošní ZFF zahájí, ale bude také bojovat o Zlatý střevíček v mezinárodní soutěži hraných filmů pro děti. Do naší soutěžní kategorie se tak poprvé v historii dostává 3D film.“

„V peřině je hudební komedie a jako takovou by si jí měly užít i děti. Na reakce prvních diváků filmu se těšíme a zároveň cítíme napjaté mravenčení, protože mládež je obecenstvo, které je nejtěžší zaujmout,“ uvedl producent filmu Igor Konyukov.

Fotogalerie
17 fotografií

Film V peřině je hudební komedie v rozverném stylu tři roky starého kasovního trháku Mamma Mia. Efektní podívanou slibuje – poprvé v českém hraném filmu použitý – 3D formát, ale i celý podivuhodný svět skrytý v peřinách, v němž se část filmu odehrává a který vznikl kompletně v počítači.

V peřině zazní 22 původních skladeb, jež složil René Rypar ze skupiny Support Lesbiens. Snímek je mimořádně dobře obsazený, hrají v něm skutečná esa: vedle Lucie Bílé je to Karel Roden tak, jak jste ho ještě neviděli, Jiří Mádl, Anna Stropnická, Eliška Balzerová, Bolek Polívka, Nikol Moravcová, Arnošt Goldflam, Nina Divíšková, Amélie Pokorná nebo Matěj Převrátil.