Se sedmi nominacemi jim dýchá na záda Sex ve městě 2, který líčí nejnovější sexuální dobrodružství stárnoucích hrdinek stejnojmenného seriálu. Kromě Zlaté maliny pro nejhorší film aspiruje čtveřice hereček v hlavních rolích - tedy Sarah Jessica Parker, Kim Catrall, Kristin Davis a Cynthia Nixon - na kolektivní cenu pro nejhorší obsazení celého filmu.

Nejhorší herci Aniston a Kutcher?

Pětici nejhorších filmů uzavírá romantická komedie Exmanželka za odměnu a Tupíři, kritiky strhaná parodie na Twilight Ságu. Mezi herečkami budí pozornost jméno Jennifer Aniston, která byla nominována za role hned ve dvou romantických komediích - Exmanželka za odměnu a Záměna.

Rovněž herec Ashton Kutcher získal dvě nominace za výkony ve filmech Vrahouni a Na sv. Valentýna. Pro zpěvačku a herečku Miley Cyrus (Poslední píseň) by předávání mohlo být rodinnou záležitostí, protože její otec Billy Ray Cyrus je také kandidátem na Zlatou malinu za vedlejší roli ve filmu Chůva v akci.

Fotogalerie
5 fotografií

Pro anticenu si už přišla Berry i Bullock

Vítězové, kteří vzešli z hlasování 637 lidí z USA i zahraničí, budou slavnostně vyhlášeni 26. února, tradičně den před udílením Oscarů. Ocenění si zřídkakdy Zlatou malinu vyzvedli osobně. Čestnými výjimkami jsou Halle Berry v roce 2005 a Sandra Bullock vloni, které si shodou okolností den poté došly na pódium pro Oscara.

Idea ceny Zlatá malina, která má být protiváhou k vážnosti udělování Oscarů, se zrodila před jednatřiceti lety v hlavě publicisty a filmového nadšence Johna Wilsona. Cena má podobu plastikové maliny velikosti golfového míčku, usazené na kotouči osmimilimetrového filmového pásu, obojí je posprejované zlatou barvou.

K ceně, která vyznamenává to nejhorší, co se minulý rok objevilo v kinech, patří jistá převrácená logika. Podle této logiky byl rok 2010 bohatý na události. Webová stránka cen Razzie.com jej charakterizuje jako rok remaků, snížené návštěvnosti kin a přirážek na vstupném za 3-D brýle.