Douglas se mezitím už těší na svou novou filmovou roli. Časopisu Hollywood Reporter herec řekl, že bude hrát titulní roli ve snímku Stevena Sodergbergha Liberace, který se začne natáčet v květnu nebo červnu příštího roku. Douglas také prozradil, že jeho diagnóza ho sblížila s otcem Kirkem Douglasem (93), s nímž měl léta napjaté vztahy. "Poté, co mi byla stanovena diagnóza, se skutečně hodně snaží. Přichází skoro každý den. Je skvělý," řekl Douglas.

Michael neměl lehké dětství

Také se svěřil, že když vyrůstal, jeho otec býval dost zlostný a často byl pryč z domova. Připustil, že se něco podobného opakovalo i ve vztahu, jaký měl on sám se svým synem, Cameronem Douglasem (31). Ten se nedávno ocitl ve vězení kvůli drogám. "Vím, že to není snadné být třetí generací," řekl Douglas. "Kirk byl přepracovaný. Pravděpodobně stejně jako já v určité fázi mého života."

Douglas také vzpomněl svoje problémy s bývalou manželkou Diandrou Douglas, která žádá mnohamilionový podíl na příjmech z jeho nejnovějšího filmu Wall Street: Peníze nikdy nespí. Newyorský soud nedávno zamítl její žalobu, ale její právnička chce podat odvolání. Douglas se s Diandrou rozvedl před deseti lety po třiadvacetiletém manželství.

Michael Douglas vidí svoje uzdravení optimisticky. I když v případě této nemoci nejsou vyhlídky v boji se smrtí velké. "Ukázala mi taky, co to znamená rodina", řekl Douglas. "Ukázala mi lásku, o níž jsem nikdy nevěděl, že skutečně existuje."

Fotogalerie
5 fotografií