Rakovinu lékaři odhalili při klasickém mamografickém vyšetření a herečka se nyní léčí, řekla její agentka Sue Cameron. "Lékaři říkají, že je ve vynikající formě a že se velmi brzy uzdraví," dodala.

To, že je Kim Novak v dobré kondici, dokazuje tím, že cvičí s trenérem několikrát do týdne a navíc miluje jízdu na koni, kterou si dopřává každý den. Sama herečka si žádnou rakovinu nepřipouští a zůstává nad věcí.

Slavná herečka Kim Novak trpí rakovinou prsu.
Autor: ČTK

Novak žije již několik let v ústraní ve státě Oregon. Herečka kromě Hitchcockova filmu hrála ve třicítce celovečerních snímků, jako byly Líbej mne, hlupáčku, Ostře sledovaná banka či Rozbité zrcadlo. Naposledy se na plátně objevila v roce 1991 ve filmu Mika Figgise Sen lásky.

Kim Novak se narodila v Chicagu a má částečně české kořeny. Začínala jako modelka. V padesátých letech měla vzhledem k fyzickým půvabům a atraktivnímu vzhledu, představovat jakýsi protipól Marilyn Monroe. Objevuje se ve filmech, kde jejími partnery byli Frank Sinatra, William Holden nebo Jack Lemmon.

Kim Novak se poprvé provdala za herce Richarda Johnsona, manželství vydrželo pouze rok. Podruhé se vdala za lékaře roku 1976. Manželství jim vydrželo doposud a má dvě nevlastní děti. Když skončila kariéru herečky, začala se věnovat výtvarné tvorbě - malířství, sochařství a designu.