Filmy vycházejí ze skutečných příběhů, které do magazínu posílají čtenáři. Jsou to osobní příběhy zachycující situace, kdy někomu pomohli nebo naopak někdo pomohl jim. Do redakce magazínu přišly tisíce dopisů a redaktoři je zkrátili a upravili tak, aby byly přijatelné pro krátký film.

Točí příběhy ze života

Weisz, Mendes a Biel se seznámily s autory příběhů a pak si každá jeden vybrala. Mendes a Biel již svoje snímky natočily, Weisz to čeká tento měsíc. Všechny tři debuty budou představeny v říjnu v Los Angeles.

Film herečky Biel Sodalis vypráví příběh dvou malých dívek, které jsou nejlepšími přítelkyněmi. "V tomto filmu někdo dělá dobro osobě, kterou má rád, nejlepší přítelkyni. Dělá tím dobro i sobě samému," řekla herečka.

Ve filmu Mendes nazvaném California Romanza figurují například herečky Christina Ricci a Kathy Najimy nebo syn herečky Jane Fond Troy Garity. "Celý tento projekt je velmi inspirující, protože jsem si nikdy nepomyslela, že bych to mohla dělat," řekla Mendes. "Byla to pro mě zkušenost, která mě za celou mojí kariéru nejvíce naplnila."

Peníze jdou na charitu

Glamour Reel Moments, který vstupuje do pátého ročníku, chce vytvářet podmínky pro ženy od filmu, aby se mohly postavit za kameru a vyprávět příběhy skutečných žen. Magazín spolupracuje s produkční společností Freestyle. Filmy jsou přínosné pro humanitární organizaci FilmAid International, která využívá síly filmu a videa k tomu, aby pomáhala uprchlíkům a lidem bez domova v celém světě.

V rámci projektu Reel Moments už si režisérské řemeslo vyzkoušela řada hollywoodských hereček, například Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow, Kate Hudson, Demi Moore a Dakota Fanning. Vzniklo 14 režisérských debutů. Filmy objely 25 filmových festivalů včetně Sundance a Tribeca.