V průzkumu časopisu Vanity Fair více než tři čtvrtiny Američanů uvedly, že jejich rozhodnutí, zda půjdou na některý film tohoto oscarového herce, nijak neovlivnilo zveřejnění audionahrávek telefonních rozhovorů, v nichž údajně Gibson slovně napadá svoji bývalou přítelkyni a přiznává, že ji uhodil.

Na dotaz, zda u nich klesá pravděpodobnost, že si koupí lístek na některý Gibsonův film poté, co slyšeli obsah audionahrávek zveřejněných na internetu, 76 procent Američanů odpovědělo, že to na ně žádný dopad nemělo. Průzkum zveřejnil časopis Vanity Fair a televizní program 60 Minutes.

Známý herec a režisér je samý skandál

Gibson, k jehož filmům patří Statečné srdce a Umučení Krista, byl v minulosti zapleten do dalších skandálů. Mimo jiné v opilosti počastoval kalifornského policistu antisemitskými poznámkami. V neblaze proslulých nahrávkách telefonních rozhovorů muž, jehož hlas je připisován Gibsonovi, křičí a nadává a dohaduje se s bývalou přítelkyní, ruskou modelkou Oksanou Grigorijevovou o opatrovnictví jejich devítiměsíční dcery.

Losangeleská policie už Gibsona vyšetřuje kvůli údajnému domácímu násilí vůči Grigorijevové. Nebyl ale zadržen a nebylo proti němu vzneseno oficiální obvinění. Vyšetřuje i Grigorijevovou, zda nebyla zapojena do pokusu o vydírání jejího expartnera.

Natočil už tři nové filmy

Nahrávky, které se objevily v červenci na americkém portálu RadarOnline.com, se staly vděčným tématem médií na celém světě. Analytici filmového průmyslu se od té doby pídí po tom, jaký dlouhodobý dopad mohou mít na Gibsonovu filmovou kariéru a na návštěvnost jeho filmů.

Produkci teď zajímají jeho dva nové filmy The Beaver (Bobr) a How I Spent My Summer Vacation (Jak jsem strávil letní dovolenou). Jeho nedávný snímek Na hraně temnoty, který se objevil v kinech v lednu, velké nadšení nevyvolal.