Producenti se obrátili na hollywoodskou megahvězdu, která podle nich jako jedná z mála má vhodný vzhled a dostatečnou prestiž, aby mohla hrát slavnou egyptskou královnu. Producent Scott Rudin uvedl pro USA Today, že scénář se připravoval tak, aby byl šitý na míru právě pro Angelinu Jolie.

Původně chtěli Catherine-Zetu Jones

Režisérem by se měl stát Steven Soderbergh, který má na kontě úspěšnou trilogii o šarmantní zlodějích z Dannyho jedenáctky. Původně však chtěl obsadit do hlavní role Catherine Zetu-Jones a Hugha Jackmana. Soderbergh plánoval natočit film ve 3D s rozpočtem kolem 30 milionů dolarů.

Angelina Jolie tak nyní dostane možnost zachránit pověst slavného filmu s Elizabeth Taylor, který se sice stal megahitem, ale z finančního hlediska byl propadákem a téměř položil studia 20th Century Fox.

Milence Kleopatry Antonia by měl hrát Brad Pitt

Film Kleopatra si získal slávu i tím, že odstartoval jeden z největších příběhů lásky ve světě showbyznysu. Před kamerami se totiž setkali Elizabeth Taylor a Richard Burton, který hrál Antonia. Oba v té době měli jiné partnery, jejich vztah a následující rozvody způsobily obrovský skandál.

Pro Angelinu to však není nic nového. Také ona se dala dohromady s ženatým Bradem Pittem během natáčení filmu Pan a paní Smithovi. Pitt se však opakování historie obávat nemusí. Spisovatelka Stacy Schiff, autorka knižní předlohy pro plánovaný film o Kleopatře, má absolutně jasno, kdo má hrát Marca Antonia. Kdo jiný by to měl být než Brad Pitt?

Fotogalerie
3 fotografie