Do prodeje v Japonsku má jít 20. srpna a do konce roku se má objevit i na dalších trzích. Cena nové videokamery má začínat na 170.000 JPY (přes 37.300 Kč). Je tak mnohem příznivější než cena profesionálních videokamer pro nahrávání ve 3D, které byly zatím jedinou možností pro trojrozměrné filmování.

Nová hračička vás bude stát 40 tisíc

Nová kamera se podobá běžnému přístroji, potřebuje jen větší speciální 3D objektiv, který se prodává samostatně. Na film je nutné se dívat přes speciální 3D brýle. Panasonic dodal, že záběry z kamery lze sledovat i na televizorech konkurenčních společností Sony a Samsung.

Mnoho předních výrobců elektroniky již začalo prodávat 3D televizory a doufají, že si tato technologie získá své příznivce po úspěchu filmů ve 3D v kinech, v čele s trhákem Avatar. Většímu šíření však zatím bránil relativní nedostatek trojrozměrného obsahu. Díky kameře si tak budou moci nyní spotřebitelé pustit ve 3D i rodinné události.

Panasonic patří mezi průkopníky 3D. Letos v dubnu začal jako první v Japonsku prodávat 3D televizory. Minulý týden uvedl, že příští měsíc uvede jako první na trh televizor s trojrozměrnou technologií 3D a se zabudovaným nahrávacím zařízením. V letošním roce ještě firma plánuje začít prodávat 3D fotoaparát.