Na letišti v Letňanech se nezahálí! Zatímco na přistávací dráhu v neděli naroloval Boeing 767 se členy legendární kapely na palubě, nápisem Rolling Stones a symbolem rtů s vyplazeným jazykem, které pro „Stouny“ jako jejich logo navrhl britský výtvarník John Pasche, na letňanské pláni zatím vyrostla obří stage. Monumentální scenérie bude dějištěm hudební události roku. 

Už za dva dny, 4. července, se před natěšenými fanoušky ze všech koutů světa rozdovádí 74letý sir Mick Jagger, aby předvedl show, která se pro mnohé z nich stane životním zážitkem. Rozehřívací kolo zajistí od šesti švýcarská hardrocková kapela Gotthard a v sedm - k jeho cti - také Pražský výběr. „Nikdy bych tomu nevěřil a přesto se to stalo. Pro mne je to snad i vrchol mé kariéry,” neskrýval pohnutí Michael Kocáb na tiskové konferenci.

Kameny se na pódium dovalí zhruba ve 20.30, až se začne stmívat, aby vizuální efekty měly ten správný šmrnc. Do areálu se ale nadšenci dostanou už ve dvě hodiny. Podle předchozích koncertů téhož turné lze usuzovat, že zazní zhruba dvacítka těch největších pecek, mezi nimi You Can’t Always get what you want, Honky Tonk Women a jako přídavek i (I Can’t Get No) Satisfaction (více o předpokládaném setlistu ZDE).

Kdo dosud nestihl koupit vstupenky, smutnit nemusí - k mání budou i v den koncertu, informoval v pondělí pořadatel Serge Grimaux a ujistil, že legendu nezastaví ani špatné počasí. Zároveň varoval před neoficiálními prodejci vstupenek. Oficiální prodejci mají vstupenky ke stání za 1990 korun, stání před pódiem za 4590 korun, tribuny k sezení za 4990 korun a nejlepší místa k sezení za 9990 korun.

Video
Video se připravuje ...

Ochutnávka toho, jak to i ve svých letech dokáže legendární kapela rozparádit. David Zima

Vstupenka jako peněženka

Před koncertem je zároveň nutné myslet na to, že do areálu nebudete vpuštěni s taškou, která je větší než papír velikosti A5 a zároveň, že u stánků půjde platit pomocí náramků s RFID technologií. Ty sice bude možné nabít přímo v areálu, pohodlnější možností pro většinu je ovšem dobití prostřednictvím internetového portálu pořadatele.

Jak se na koncert dostat a vše o RFID náramcích čtěte zde.

Fotogalerie
19 fotografií