Traktor vjel na hlavní silnici v okamžiku, kdy se zrovna blížila felicie s pětičlennou osádkou. Auto do zemědělského stroje narazilo, všichni uvnitř vozu se zranili. Nejhůře náraz odnesla malá Klaudinka (5), která měla vážně poraněnou hlavu. Zraněná byla i její sestřička Kájinka (8), matka (26), řidič (35) i další příbuzná (25).

Na místě se spekulovalo o tom, že felicie, která měla propadlou technickou, nesvítila. To ale vyvrátili znalci zkoumáním žárovek z nabouraného vozu. Na základě dalších posudků a výpovědí teď policisté prověřování nehody ukončili. „Zahájili trestní stíhání traktoristy, kterého obvinili ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Traktorista se podle policistů nedostatečně přesvědčil, že může bezpečně vjet na hlavní silnici. „Vjel na ni v době, kdy mu z levé strany ve směru od Horšovského Týna přijíždělo osobní vozidlo a kterému nedal přednost v jízdě,“ řekla Brožová s tím, že auto čelně narazilo do boku traktoru.

Mladý traktorista, který z nehody vyvázl bez zranění, je stíhán na svobodě. Za těžké ublížení na zdraví z nedbalosti mu hrozí až čtyři roky za mřížemi nebo peněžitý trest.

Fotogalerie
23 fotografií