V noci na středu přijala městská policie na tísňovou linku oznámení o konfliktu sousedů v Praze 4. Z bytu byl podle volajícího slyšet šílený řev a zvuky zápasu. Strážníci tak na nic nečekali a nejbližší hlídka ihned vyrazila na místo. Zde byli během šesti minut.

Před domem stál muž, který jim popsal, kde ke konfliktu dochází. Již z venku byl slyšet silný mužský křik a pod okny bytu ležela rozbitá lampa. Strážníci se pokoušeli zvonit a bouchat, nikdo však neotvíral. Na řadu tak přišly další možnosti.

Zoufalý křik o pomoc

Když hlídka zaslechla zoufalé volání o pomoc, rozhodla se do bytu vstoupit násilím. „Strážníci vyrazili dveře právě ve chvíli, kdy mladý muž na zemi škrtil starší ženu. Hlídka proti němu okamžitě zakročila a přiložila mu služební pouta. Napadená strážníkům sdělila, že má pouze drobné oděrky a ošetření nepožaduje,“ uvedla pro Blesk.cz mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Její syn byl ve chvíli útoku zfetovaný. To dokazovala i na zemi odhozená injekční stříkačka. „Hlídka na místo pro podezření ze spáchání trestného činu přivolala Policii ČR. Provedená zkouška na přítomnost drog potvrdila slova napadené ženy. Sedmadvacetiletý mladík byl pod vlivem amfetaminu a metamfetaminu. Muže si následně převzala záchranná služba a převezla ho na psychiatrické oddělení jedné z pražských nemocnic,“ dodala Seifertová.  Celou událostí se nyní zabývá Policie ČR.