Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vrah z Doubice vyhodil svou oběť na opuštěném místě: Myslel si, že je mrtvá!

Autor: lac, dce, ČTK - 
26. září 2017
17:48

Co se v noci ze soboty na neděli stalo v roubence v Doubici na Děčínsku, se nyní snaží rozplést policie. Martin Ch. (35) byl obviněn z vraždy a pokusu o ni – v chalupě na severu Čech měl totiž zabít teprve 14letou dívenku a její o dva roky starší kamarádku vážně zranit. Ta přežila jen náhodou, vrah si totiž myslel, že je mrtvá!

Vražda se stala ve stejné obci, kde stojí roubenka patřící rodině Karla Gotta (78). Motiv, proč muž v noci na neděli údajně zaútočil na dvě dívky, zatím není znám. Obviněný podle svého advokáta Zdeňka Pánka činu lituje, vraždit prý nechtěl. „Projevil se dnes tak, že nechtěl někoho zavraždit, ani svým jednáním nepředpokládal, že by mohl někoho zbavit života,“ řekl Pánek. Motiv, proč se tragédie stala, je nejasný, podle Pánka ale obviněný potvrdil, že nešlo o sexuální motiv.

Starší dívka údajně přežila jen díky šťastné náhodě. Vrah si totiž myslel, že je také mrtvá. Naložil ji do auta a odvezl ji asi 10 kilometrů od místa činu, kde ji vyhodil. Dívka se posléze dovolala pomoci. Mladší slečna byla podle informací TV Prima svázaná ve sklepě. Když ji policisté našli, byla už mrtvá.

Přeživší měl najít na opuštěném místě místní hostinský, který okamžitě zavolal záchrannou službu. Podle TV Nova byla dívka velmi vážně zraněná, dokázala ale určit, co a kde se stalo. Policie pak mohla Martina Ch. velice rychle zadržet.

Pětatřicetiletý muž, který dříve pracoval jako regionální novinář, se podle svých známých nedávno rozešel s přítelkyní a chtěl se z malé vesnice odstěhovat. Starší z dívek podle Pánka znal déle, mladší z nich jen několik dnů.

Podle právní kvalifikace případu hrozí muži 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest.

paralenka ( 27. září 2017 08:22 )

Takovej chcípák, jeden by nevěřil! Kde se ta brutalita v lidech bere? A on se ještě usmívá! Co rodiče těch holek, jak ti k tomu přijdou? On žije - zatím - ale spravedlnost ho jednou dostihne, sedět pár roků na státní útraty není žádná spravedlnost! Sama bych byla schopná zabít, pokud by někdo ublížil mým dětem! Takže doufám, že dojde i na něj!

lokii ( 27. září 2017 00:59 )

Nechtel vrazdit - a co chtel delat, kdyz mel jednu divku zranenou tak, ze si myslel, ze je mrtva a druhou svazanou ve sklepe - te uz nikdo nedokazal pomoci. Co to placa za nesmysly - takovehle zrude fakt patri trest smrti. Ta prezivni divenka si ponese tenhle zazitek cely zivot a ono to s pribyvajicim casem nemizi - ke stari to clovek proziva asi I snad daleko intenzivneji nez v mladi a v produktivnim veku. Rodice te druhe divky maji zkazeny zivot - ti se z toho do sve smrti nevzpamatuji - to je neco, co cloveka desi ve snech kazdou noc a kazdou noc si hleda odpoved na otazku "co kdyby". Take nechapu, proc v kazdem titulku k tehle tragedii, je uvedeno, ze v obci, kde ma Karel Gott roubenku, nebo kousek od roubenky Karla Gotta - co ten s tim ma spolecneho. To si myslite, ze timhle dodatkem ziskate vic ctenaru nebo vetsi zajem. Je to naprosto trapne a I poskozujici.

nika70 ( 26. září 2017 22:01 )

To, co si bude až dokonce života promítat v hlavě ta přeživší holka, jak ji to psychicky poznamená a rodiče té mrtvé stejně tak, na to žádný trest není dost dlouhý. Leda ho pomalu den co den mučit.

moiaza ( 26. září 2017 21:49 )

Doplatil na to, že vyrůstal v Havlokapitalismu. V režimu tvrdých loktů. závisti a nenávisti.

smeagol ( 26. září 2017 20:07 )

Byt rodicem te zavrazdene divky, mam celkem jasno, co bych udelala.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání