Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Je to láska, nebo jde jen o postel? 7 hlavních rozdílů, které musíte znát!

  • 30. července 2017 | 06:00

    Chtíč versus zamilovanost. Je snadné nechat se zmást, zvláště v raných fázích vztahu. Obě emoce způsobují podobné pocity, jako je blaženost, kterou jste předtím nezažila. To je samozřejmě nádherné, fajn a je co oslavovat – ale ujistěte se, že víte, jaký je rozdíl mezi obyčejnou touhou a skutečnou láskou. Jestli potřebujete trochu pomoct, tady máte několik stop, které vás navedou ke správné odpovědi.

  • Když je to chtíč, nezáleží mu na vašich chybách

    Autor: Profimedia

    Jakmile po vás chlap prahne a chce se s vámi vyspat, je snadné přecházet všechny drobné pošetilosti, kterých jste se kdy dopustila – vždyť v sexu to přece ani trochu nevadí. Když je do vás ale zamilovaný, bude chtít, abyste byla lepší osobou. Použije konstruktivní kritiku, aby vás upozornil na chyby, které děláte, ne kvůli tomu, abyste se změnila, ale abyste byla lepší. Důvodem je láska – nikoli chtíč a touha vás dostat do postele. A platí to i obráceně. Pokud je vám fuk, jestli prošustroval firemní účet, pak ho nemilujete ani vy.

     

    Jaké jsou největší mýty o manželství? Tyhle!

    Video se připravuje ...
    Jaké jsou největší mýty o manželství? Jsou to tyhle! • VIDEO: BPŽ/Markéta Tošnarová

     

  • Říká vám jen to, co chcete slyšet? Tak to není láska!

    Autor: Profimedia

    Jestli se vás snaží neustále potěšit a když se ho na něco zeptáte, použije obvykle „bezpečnou“ odpověď, je to proto, že vás nemiluje a necítí potřebu vyjadřovat skutečné pocity. Když se do vás zamiluje, otevře se a zůstane to skutečné a nefalšované. Nebude se vším souhlasit jen proto, že budete spokojenější. Mít jiný názor nemusí nutně znamenat, že to je špatně – naopak. Znamená to jen, že jste rozdílní lidé, a to je v pořádku. Zdravá debata je dobrá a prospěšná, užitečná a normální. Díky tomu uvidíte věci z jiné perspektivy.

     

     

  • Chce, abyste byla dokonalá? Pak vás nemiluje!

    Autor: Profimedia

    Muž, který vyžaduje, abyste byla ve všech směrech dokonalá, měla perfektní obličej a tělo bez sebemenších špíčků a záhybů, a každou odchylku od dokonalosti nějakým způsobem komentuje, vás chce jen do postele. Když je do vás zamilovaný, pak moc dobře ví, že i koláč má občas připálenou stranu. Láska znamená milovat vás jako řeckou bohyni, které chybí jedna ruka. Dokonale nedokonalá – stejně jako on. Předstírat, že jste něco jiného, než jste, je vyčerpávající a lživé!

     

  • Chce znát vaše tajemství? Pak to asi bude láska!

    Autor: Profimedia

     

    Pamatuje si, že vaše oblíbená barva je modrá a vaším oblíbeným jídlem jsou špagety carbonara? To ještě neznamená, že o vás opravdu něco ví a že mu na vás záleží! Pokud vás miluje, půjde do hloubky, nebude mu stačit znát jen oblíbenou barvu, bude vědět, jak se jmenují vaše nejlepší kamarádky a jaké jsou vaše nejniternější touhy a sny! Být zamilovaný znamená vědět o tom druhém i malé nevýznamné detaily! Třeba ten, že vaše oblíbená barva je oblíbená, protože když jste byla malá, maminka vám ušila modré šaty. A špagety carbonara vám vařila babička, když jste k ní přijela na sobotu. Ano, tyhle malé intimní detaily, které jsou součástí vaší minulosti, jsou známkou toho, že si udělal čas, aby se je o vás dozvěděl. A bude se chtít dozvídat stále víc.

     

     

  • Nezajímají ho vaše problémy? Jde mu jen o sex!

    Autor: Profimedia

    Chlap, který není zamilovaný, nebude chtít ztrácet čas mluvením o problémech, které máte v práci nebo jinde. Považuje to za ztrátu času. Mluvit o problémech pomáhá zmírnit stres a napětí, ale raději o nich mluvíte s někým, komu důvěřujete a kdo důvěřuje vám. Jakmile je mezi vámi láska, budete si povídat o všem klidně i v posteli. Budete vědět, že mu můžete věřit bez ohledu na to, jak moc jsou ty problémy trapné. Ten, kdo vás miluje, vás bude poslouchat, aniž by vás soudil. To je láska.

     

  • Nastalo trapné ticho? Nečekejte velkou lásku!

    Autor: Profimedia

    Když vás chce do postele a touží po rozkoši a nic jiného v tom není, pak ticho je velmi nepříjemné. Lidé, kteří se milují, si povídají a jejich život je plný rozhovorů. Skutečnost, že oba mlčí, je známkou nepohodlí. Když je zamilovaný, ticho je vítané – ale jen někdy. Jakmile se vyčerpají témata ke konverzaci s tím, kdo je do vás zamilovaný, nebudete mít pocit, že je zapotřebí ticho vyplnit něčím jiným, a necháte ho krásně plynout.

     

     

  • Nemluvíte o budoucnosti? Pravděpodobně skončíte jen v posteli!

    Autor: Profimedia

    Ano, máte radost z každého okamžiku, který s ním sdílíte. Milujete jeho pozornost, schůzky a sex i pocit čisté blaženosti. Ale když se díváte do budoucnosti, nemáte ani tušení o tom, co se bude dít za pár měsíců (nebo roků). A to je děsivé, nemyslíte? Jakmile je do vás zamilovaný a vy do něj, myšlenky na budoucnost vítáte. Ať už se vezmete nebo ne, vidíte se na dvou židlích v jednom bytě, na dovolené u moře nebo kdekoliv jinde – ale společně. A pokud dokonce mluvíte o dětech, pak je to láska.

     

     

Autor: aši
Klíčová slova:  láska a vztahy, chtíč, touha, postel, sex, zamilovanost
Diskuse ke článku
.