Vše začalo tím, že se opilec na parkovišti u obchodního domu válel po zaparkovaném autě. Když s ním chtěl majitel (23) odjet, nametený muž se nepříčetně rozčílil. „Pustil se s majitelem vozu do slovní rozepře,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Řidič přesto sedl za volant a s vozem se rozjel. To vyprovokovalo opilce k nevídanému činu. „Okamžitě usedl na bicykl a začal řidiče po parkovišti pronásledovat. Za jízdy četnými kopanci, škrábanci a ranami pěstí poškozoval jedoucí vozidlo,“ popsala Hokrová.

Řidič proto zastavil a opilec i s kolem upadl na auto. Nic se mu nestalo, ale řidič mu chtěl pomoci vstát. „Při tom mu opilý cyklista vyrazil z ruky mobilní telefon, který se pádem na zem poškodil,“ dodala Hokrová.

To už na místo dorazili policisté, kteří dali oběma dýchnout. Řidič auta nenadýchal, opilec měl 1,34 promile. Celková škoda se vyšplhala na 34 tisíc korun. „Cyklistovi jsme sdělili podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví a poškození cizí věci a zároveň se dopustil přestupku proti bezpečnosti silničního provozu,“ doplnila Hokrová.

VIDEO: Opilci na kole se toho nebojí, tenhle vjel v protisměru do dálničního tunelu.

Video
Video se připravuje ...

Namol opilý cyklista vjel do Cholupického tunelu, a to po dálnici a navíc v protisměru. Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy