Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Smrt vězně na Pankráci: Ležel v cele mrtvý dva dny, tvrdí svědek

Autor: aba - 
10. dubna 2017
21:30

Miroslav H. zemřel ve věznici na Pankráci loni na Vánoce poté, co mu byly podány léky, které nepatřily jemu. Vězeňská služba si ho měla splést s jiným chovancem stejného jména a dát muži metadon, tedy lék, který se podává drogově závislým. Teď se objevil svědek z věznice, který tvrdí, že muž ležel v cele mrtvý celé dva dny.

Svědek, který si nepřál být jmenován, se ozval TV Nova. Podle jeho slov strávil ve vězení pět let a poslední měsíce jako pomocná síla na ošetřovně právě ve věznici Pankrác.

Podle svědka spoluvězni na chybu upozorňovali a vysvětlovali, že Miroslav H. nikdy nefetoval, a tudíž mu byl podán špatný lék. To podle jeho výpovědi měli dozorci pouze přejít tvrzením, „že to muž přežije.“ 

Nakonec prý řešili situaci tak, že muže zbili, a dál si ho nevšímali. Mysleli si, že chce mít na cele klid. Muž však mezitím podlehl účinkům náhražkové drogy a zemřel. Svědek z ošetřovny pro televizi vypověděl, že mrtvý ležel na cele dva dny, než se na jeho smrt přišlo.

Dozorci, kterých se pochybení týká, byli postaveni mimo službu a případ dál vyšetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS).

Na autentické záběry z vězení ISIS, které není ani trochu podobné tomu českému, se podívejte ve videu:

fouk.si ( 11. dubna 2017 11:07 )

 Pro Boha jak tomu může někdo věřit, že tam ležel mrtvý dva dny. Divím se, že můžete naletět na takovou hovadinu a ještě o tom psát

karancita ( 11. dubna 2017 10:37 )

To je jako pohádka pro blbečky. To se Vám Plesku zase povedlo. Fakt. Ležel tam dva dny mrtvý a nikdo si ho nevšiml. Zase naletěla TV Nova i Vy.

krtekzhor ( 11. dubna 2017 06:01 )

co to mele za sracky.nemohl tam byt mrtvy dva dny.za den je nekolikrat scitak kdy se kontroluje jestli vezen neutekl a take by si toho vsiml kukackar ktery e diva kukackou jestli je vse ok

platykodon ( 11. dubna 2017 02:11 )

Dopadlo to dobře. Za chvíli by byl venku a třeba zabil mé děti autem. Ve vězení nebyl za odměnu. Jinému vězni bych určitě věřila jeho výpověď. Tak snad, pokud opravdu došlo k omylu, děkuji bachařům, velmi upřímně děkuji.

clarabella ( 10. dubna 2017 22:59 )

Pokud opravdu dostal léčbu určenou někomu jinému, tak je to strašný. Na druhou stranu osud asi chtěl, aby se to stalo. Pokud mel zákaz řízení (a nebylo to proto, ze by řidičák nikdy nemel, ale byl mu odebrán), tak nejspis proto, že nedodržoval předpisy (mohl jezdit rychle, opilej, zfetovanej), čímž pravděpodobně ohrožoval na životě nevinné lidi kolem sebe. Kdovi co by způsobil, az by ho pustili. Skoda lidského života, ale mozna to zachranilo jine zivoty

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání