Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Bývalý manžel moderátorky Savarové se soudil o svůj titul z Plzně: Soud odebrání titulu potvrdil

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia)
Autor: aba - 
18. ledna 2017
19:36

Pražský podnikatel Jan Harangozzo ve středu prohrál spor, který vedl u plzeňského soudu se Západočeskou univerzitou, která mu v roce 2011 odebrala titul magistr. Harangozzo titul dostal na plzeňské právnické fakultě, kde pětiletý obor zvládl za dva měsíce. 

Podle tvrzení Harangozzova právníka bylo studium tak rychlé, protože si podnikatel odstudoval požadované předměty jinde a na právnické fakultě v Plzni skládal pouze státnice a obhajoval diplomovou práci.

„Můj klient nabyl právo na vysokoškolský diplom v dobré víře, když mu byly zákonným způsobem uznány zkoušky z předchozího pětiletého studia na Mezinárodním institutu podnikatelství a práva v Praze, obhájil diplomovou práci  a složil závěrečnou státní zkoušku,“ řekl serveru Novinky.cz Harangozzův právník Ondruš.

Ve studijních spisech však chybí informace o tom, které zkoušky měl vlastně právník kde absolvovat, a nenašla se ani jeho diplomová práce. Úplně první verze ale byla, že studoval dva roky na Komenského univerzitě v Bratislavě, odkud ho po dvou letech kvůli neplnění povinností měli vyloučit. Právě tyto podezřelé informace považuje soud za důkaz, že na studiu něco nehrálo a že titul mu byl Západočeskou univerzitou odebrán právem.

„Vycházeli jsme ze skutkového stavu v době, kdy správní orgán rozhodoval. V průběhu správního řízení žalobce nezmiňoval, že by se pět let věnoval studiu na Mezinárodním institutu podnikatelství a práva. Tuto argumentaci nevyužil ani v odvolání, které podával proti rozhodnutí o odebrání diplomu. Správním orgánem zjištěné skutečnosti byly natolik silné, že nemohlo dojít k porušení ochrany práv nabytých v dobré víře, kterého se žalobce domáhá,“ uvedl předseda senátu Václav Roučka.

sairait ( 19. dubna 2017 11:54 )

a zrovna tůten je pouhý šmejd a odpad, tak naco chce titul?

Deneček ( 19. ledna 2017 00:36 )

Není sám,kdo ho podvodem získal,ale je to v zájmu státu tajné.

11karel11 ( 18. ledna 2017 21:00 )

Hajzlové získali za 2 měsíce titul a v hlavě mají nasráno. Za prachy mohou vše, ale mozek se nedá vyměnit a úroveň svého života si koupit nemohou. To jsou vzdělaní lidé - blbci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání