Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Tři Češi brutálně napadli německou rodinu: Hrozí jim až 11 let

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ljš - 
1. prosince 2016
06:34

Rozsudek nad trojicí Čechů, kteří loni brutálně napadli rodinu v německém Weidenu, by dnes mohl vynést soud v tomto bavorském městě. Mužům ve věku 34 až 44 let hrozí tresty vězení od osmi a půl až do jedenácti a půl roku.

Trojice Čechů se loni 17. září večer vloupala do domu postarší rodiny. Narazila přitom na jeho obyvatele – jedenasedmdesátiletého muže, jeho osmašedesátiletou ženu a její devětaosmdesátiletou matku. Všechny tři svázala, bila a vyhrožovala jim smrtí, přičemž se dožadovala peněz.

Utrpení německých občanů skončilo až po více než čtyřech hodinách, kdy útočníci dům, jehož zapálením vyhrožovali, opustili s hotovostí a šperky v hodnotě nejméně 20 799 eur (562 tisíc korun). Předtím jeden z Čechů po celém domě rozlil naftu a s dalšími obžalovanými rozsypal koření, aby zahladil stopy. Zatčeni byli později v Česku.

Trojice obyvatel weidenského domu brutální loupežné přepadení zaplatila četnými zraněními včetně otřesů mozku, zlomených žeber a dalších kostí nebo řezných ran. Dodnes podle vlastní výpovědi trpí psychicky.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání