Na policejním webu o tom informoval mluvčí policie Jan Daněk. K nehodě vyjížděla policie krátce po 6:00. Podle oznámení tam řidič osobního auta značky Opel naboural do několika zaparkovaných vozidel, nechal svůj vůz stát uprostřed ulice a utekl pryč. Policisté po několika minutách vypátrali ve Vítězné ulici, jak sedí na lavičce. "Dechová zkouška ukázala téměř dvě promile alkoholu v dechu," uvedl Daněk.

Muž podle něj skončil na lékařském vyšetření spojeném s odběre krve a také mu byl zadržen řidičský průkaz. "Celý případ si do své kompetence převzali dopravní policisté spolu s kriminalisty, kteří budou zjišťovat veškeré okolnosti celé dopravní nehody," dodal. Policie prosí případné svědky nehody, aby se ozvali na linku 158. Muž své počínání vysvětlil TV Prima. "Jsem alkoholik," tvrdil.

Letos v dubnu se podobný případ stal na Vinohradech, kde dnes už bývalý policejní pedagog a důstojník Karel Kadlec postupně narážel do vozů, které stály podél silnice. Naboural jich 29. Kadlecovi bylo zjištěno 1,31 promile alkoholu, před jízdou zřejmě kombinoval alkohol s léky. Škoda na havarovaných vozech byla vyčíslena na více než dva miliony korun. Kadlec později uvedl, že si uvědomuje následky svého jednání a chce zaplatit způsobené škody. Hrozí mu až tři roky vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Video
Video se připravuje ...

Nehoda: Opilý muž naboural 11 aut. Policie ČR